SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzon Kurtuldu
25.02.2021

Trabzon 103 yıl önce düşman işgalinden kurtuldu. O günden bu yana Trabzon ülkesine yetiştirdiği değerlerle sayılı şehirlerarasında yer aldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda bu kentin yetiştirdiği evlatlar her zaman ön saflarda yer aldı.

Rusların 1916 yılında işgal ettiği Trabzon’da huzur ve barış yok oldu. Bölgedeki düşman güçleri halkın hayatını işkenceye çevirdi. Yerli halk göç ve ıstıraplarla baş başa kaldı.

2 yıl sonra… 11 Şubat’ta ordumuz Kafkasya üzerinden, Trabzonlu Albay Hamdi Pirselimoğlu komutasındaki tümen Trabzon’a doğru yola çıktı. Bölgedeki düşmanları ve çeteleri dahi temizleyerek 24 Şubat 1918’de Trabzon’a girdi, esarete ve muhacirlik çilesine son verdiler.

Yeniden varoluş mücadelesinin yazıldığı bu kentin evlatları, cumhurbaşkanı, başbakan, bakan olmak üzere sayısız alanlarda görev yaparak ülkemize ve milletimize hizmet etmişlerdir. 103 yıl önce Trabzon’un bugünlere gelmesini sağlayan kahramanlarımızı bir kez daha saygıyla anıyoruz. Fatih´in fethettiği, Yavuz´un yönettiği, Kanuni´nin doğduğu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün kurtardığı Trabzon´un düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılı kutlu olsun.

Trabzon’umuzun kurtuluşunu kutlarken bir konuyu hiç ama hiç unutmamalıyız. Türkiye Cumhuriyeti’nin T’si olan Trabzon’a ve bu kentin insanına ağzı bozuk olanların ya da hala kuyruk acısı olanların, ‘Rum’ ve ‘Pontus’ yakıştırması yaptıklarını hiç ama hiç unutmayalım. Evet, Trabzon düşman işgalinden kurtuldu ama bunlardan kurtulamadı.

Siyaset yapanlara, belediye başkanı, spor yöneticiliği yapanlara, kente Rum ve Pontus yakıştırması yaparak ırkçılığın alasını yapanlara karşı dik durup dik yürümeyi hiç ama hiç unutmamamız gerekir. Senden, benden, bizden, onlardan, sizlerden ve şunlardan yok, var olan tek gerçek, o da Trabzon.

KAPANALIM

Salgın sardı bizi. Vakalar arşa çıktı. Doğu Karadeniz bölgesi kırmızı alarm veriyor. Sağlıkçılarımız haklı olarak kapanalım diyor. Şehirlere giriş çıkışlar ve sokağa çıkma yasağı getirilsin, 15 gün sonra bu vaka sayısı belki düşer diye sesleniyorlar.

On binlerce insanımız virüs nedeniyle ayakta kalmak için mücadele veriyor. Esnaf can çekişiyor, feryat ediyor ama ne duyan var ne ilgilenen. İktidar varsa yoksa kongre diyor. Arkadaş millete maske, mesafe ve hijyen uyarısı yapılıyor, ardından kongre salonlarında bu kurallar alt üst edilip binlerce kişi bir araya toplanıyor. Bu tablo karşısında millet şimdi bu uyarıları yapanlara nasıl inansın?

Bakın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı. Buna göre, Ordu 228,40’la 100 bin kişi başına en çok vaka görülen il olurken, Ordu’yu 217,57 ile Giresun ve 207,54 ile Trabzon takip etti. Kalabalık ve sosyal mesafe-maske kurallarının ihlal edildiği AK Parti kongrelerinin yapıldığı Ordu ve Trabzon illerinde artış gözlenmesi dikkatlerden kaçmadı. Bunu söyleyince saldırıya uğruyorsunuz.

Yazık değil mi bu millete? Kim bu vaka sayılarının artmasından sorumlu acaba? Ben değilim herhalde. 

Şunu da söyleyeyim, vaka artışlarının nedeni sadece kongreler değil, kurallara uymamayı kendine görev bilen sorumsuzlar da var tabii. Bu sorumsuzluğu sergileyenlere de iki çift laf etmek gerek. Bu insanlara diyeceğim şu ki, içinizde birazcık Allah sevgisi varsa bu işin şakası yok gelin kurallara uyun.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap