SON DAKİKA
SON DAKİKA


Tıklım tıklım maşallah
10.04.2021

Ülkemizde salgın nedeniyle yaşanan sıkıntılar aldı başını gidiyor. İpin ucu kaçtı. Tutana aşk olsun. Günlük vaka sayısı 60 bine, kaybettiğimiz vatandaş sayısı bildiğimiz rakama göre 300’e dayandı, bilmediğimiz rakam ise kim bilir kaçtır. Bu tablo ülkemizi dünya birincisi yaptı, helal olsun, maşallah!

Millet olarak kimyamızda var, yasaklara hep alerji duyarız. Ancak bu işin şakasının olmadığını bu inadımız yüzünden hala anlamamış görünüyoruz. Hanımlar, beyler, hiç kimsenin bir başkasının yaşam hakkını elinden almaya hakkı yoktur.

AK Parti’nin inatla kongreleri yaptığı tarihlerde ülkemiz haritasına baktığınızda risksiz ve az riskli illerin sayılarını hatırlayın. Ne oldu bu inat sonunda? Ankara’da iktidar partisinin kongrelerine 81 vilayetten vatandaşımız akın akın gitti, yan yana geldi, el ele verdi, aynı havayı soludu, maske takmadı, hijyen kuralları yerle bir oldu, virüsü alanlar memleketlerine döndü, sorumsuz vatandaşların da katılımı ile vaka sayıları patladı, ölüm sayıları tavan yaptı. Yaşanan bu tablonun birinci derecede sorumlusu, salonları tıklım tıklım doldurup kongreleri yapan ve önlemleri almayan iktidar partisidir. Salonların tıklım tıklım dolmasına maşallah diyenlerin vaka ve ölüm sayıları tavan yaptığında sadece önlemlere uyun çağrısı yapması ne kadar inandırıcı olur dersiniz? Bir inat ve sorumsuz vatandaşların yüzünden nerelere geldik!

Hadi ilgilisi yetkilisi ipin ucunu kaçırdı, hiç olmazsa vatandaş olarak sorumluluğumuzu yerine getirip önlemlere riayet edip bu illetten kurtulalım. Vaka sayılarında yaşanan patlamanın tek sorumlusu olarak iktidar partisini gösterip işin içinden kimse çıkmasın, onların ne kadar vebali var ise tedbirlere uymayıp vaka sayısının artmasına neden olanların da vebali vardır.

Nedir bu çarşılar, pazarlar, alışveriş merkezleri tıklım tıklım dolu maşallah. Biraz vicdanınız var ise kurallara uyarsınız, bilesiniz ki uymayanlar ah alıyor. Vallahi billahi sağlık çalışanlarımızın akıttığı ter sizleri bu dünyada olmazsa, öteki dünyada boğacaktır bilesiniz.

AVRUPA ÜZÜLMÜŞ

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Ankara'da salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptıkları görüşme sırasında oturma düzeni ile ilgili Avrupa üzülmüş, çok da tın! Heyet konumu gereği gerekli ilgiyi görüp ve oturmaları gereken koltuklara oturup görüşmeler yapılmıştır.

Bundan malzeme çıkarıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve ülkemize salvo yapmanın da faydası olmaz biline. AB protokol biriminin talebi ve isteği doğrultusunda yapılan oturma düzeninden ülkemize salvo yapılması kimin ekmeğine yağ sürer derseniz, yine ikiyüzlü Avrupa’nın.

Geriye doğru bir gidin bakalım bu Avrupa ülkemizin siyasetçilerine, sporcularına, iş insanlarına ve vatandaşlarına nasıl davranış sergilemişler, terör örgütlerine nasıl kucak açtıklarını hatırlayın. Yaptıkları alçaklıkların sayısı unutuldu. Türk milleti olarak bizler o kadar acı yaşadık ki, gözyaşı döktük ki, bugün üzüldü denilen Avrupa keyif çatıyordu.

Burada önemli olan üzüm yemektir, bağcıyı dövmek değil. Protokol eleştirileri ile yapılan bu görüşmenin selametine gölge düşürme çabaları yine sahnelenmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet adamı olarak protokol nasıl olur bilecek kadar donanımlıdır. Biz millet olarak karşılamayı, ağırlamayı ve uğurlamayı iyi biliriz. Kısaca, geçin bu işleri geçin, bu işte ekmek yok.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap