SON DAKİKA
SON DAKİKA


Tarikat ve Cemaatler... Okullar ve Diyanet
22.11.2020

Söyleye söyleye, yaza yaza dilimizde tüy, kalemimizde mürekkep bitti. Tarikat ve cemaatlerin okullar ve okula gitmeyen çocuklarımız üzerindeki hegemonyası giderek artıyor.

Bakın, Aydın’daki İmam Hatip Lisesi’nde sarıklı-şalvarlı derse giren öğrencileri sarıklarını çıkarmaları konusunda uyaran öğretmenin, öğrencilerden biri tarafından tehdit edildiği iddiası ayyuka çıktı.

İddia o ki, kadın öğretmen E.S, 15 Kasım günü, hafta sonları diğer öğrenciler gibi müfredat derslerini okulda gören açık imam hatip lisesi 9-C sınıfı öğrencilerinin Arapça dersine girdi. Ama o da ne! 3 şalvarlı-sarıklı öğrenci sınıfta oturuyordu.

KİM BU DENSİZ

Öğretmen, “Ortaöğretim Yönetmeliği'ne” göre, sarıklarını çıkarmalarını istedi. Öğrencilerden M.H.K, “Sen benim sarığımı çıkaramazsın. Kadın başına konuşma, zaten saçını başını açıp gelmişin, kadın madın demem döverim” diyerek öğretmenin üzerine yürüdü.

Vay anasını be!

Bu utanmaz öğrenci bir de öğretmene sahip çıkan arkadaşlarına dönerek, “Eğer Müslüman iseniz karışmayın. Siz bunları bilmezsiniz, bunların dedeleri bizim dedelerimizi astı” diye bağırdı. Burası muz cumhuriyeti mi Allah aşkına?

DUYMAYANLAR DUYSUN

Olay bununla da sınırlı kalmadı. Bu terbiyesiz kişi, “Sen benim olduğum sınıftan çık! Zaten saçını başını açıp gelmişin” sözleri ile öğretmene saydırdı. Hırsını alamayıp, “Kadın başına konuşma, sus! Kadın madın dinlemem, seni döverim” diye de tehdit savurdu.

Buyurun cenaze namazına!

Eğitimde tarikat ya da cemaate mensup kişi, öğretmene dayak atacağı günlerin de geleceğini söyleme cesaretini nereden alıyor? Son dönemlerde Cumhuriyete ve Atatürk’e karşı artan saldırıların bir örneğini duymayanlar duysun istedim bu skandal diyalogla.

Hemen belirteyim, imam hatip liselerine karşı değilim, bu liselerden yetişecek pırıl pırıl çocuklarımızın diğer liselerde okuyanlar kadar donanımlı olmalarını isterim. Tarikat ve cemaatlerin cirit atacağı okullar değildir imam hatipler.

DERS MEDRESEDEN, DİPLOMA OKULDAN MI?

30 tarikat ve 400 kolu, 1 milyondan fazla çocuğa, kendi kurduğu “Medreselerde” dini eğitim veriyor. Medreselerin yasal statüsü olmadığı için tarikatlar, diploma veremiyor ve yetiştirdikleri öğrenciler de devlete atanamıyordu. Bunu aşmak için MEB ve YÖK, “Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Açık Öğretim İlahiyat Lisans Tamamlama Programları açtı” iddiası hala geçerliliğini korurken bunların yaşanması kaçınılmazdır.

Artık top Milli Eğitim Bakanlığında. Diyanet İşleri Başkanlığı da bu yaşananlarda üzerine düşeni yerine getirmeli.

HİMMET GİTTİ HÖRMET Mİ GELDİ

Bu kez Muğla’nın Fethiye ilçesinde “Diyanette hörmet” iddiası yargıya taşınmışken devreye Diyanet İşleri Başkanlığımız devreye girdi. Murat Bayezıt adlı vatandaşın Diyanet’in bazı çalışanları hakkında “Hörmet adı altında rüşvet” iddialarına karşı Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığı suç duyurusu sonrası rüşvet iddialarına karışanlar hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Ne oldu derseniz 1 yıldır süren bu olay?

NE OLMUŞTU

Muğla Fethiye'de ev sahibi olma hayali kuran Murat Bayezıt 2019 yılında bir daire satın aldı. Fakat dairenin daha önce Diyanet Vakfı'na bağışlanarak 110 bin TL ipotekli olduğunu öğrendi. 110 bin TL’yi Diyanet Vakfı’na verip ipoteği kaldırmak isteyen Bayezıt, kendisinden “Hörmet” adı altında faizli 230 bin TL istendiğini iddia etti. Bu durum FETÖ’nün “himmet” adı altında örgüte topladığı paraları akıllara getirmişti.

Bu yaşananlardan sonra Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ele ele vererek tarikat ve cemaatlerin eğitimde ve Diyanet’te cirit atmalarının önüne geçmek için zaman kaybetmemeli. Yarın çok geç olmasın. Dini sömüren bu anlayışın önüne geçilmezse bilinsin ki yarın yetkisi olanların kapısına dayanacaklar.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap