SON DAKİKA
SON DAKİKA


Söz konusu Vatan ise...
28.10.2020

 
Ülke olarak terör belası ile yıllardır mücadele ediyoruz. Kahramanlarımızın teröristlere karşı verdiği mücadele hepimizin göğsünü kabartıyor. Dağlarda saklanıp hain pusularla milletimize, askerimize, polisimize, güvenlik korucumuza tetik düşüren teröristler bozguna uğrarken, şehirlere inip kendilerini patlamaya başladılar.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde bir terörist kendini patlattı, diğeri kaçtı. İskenderun Emniyet Müdürü Nevzat Güneş’in patlama sonrası uzun namlulu silahla sahaya indiği görüldü. Korumalarının uyarılarına rağmen sokakta olan ve elinde telsiziyle teşkilatına "Sakin olun" uyarısı yapan emniyet müdürüne söylenecek tek söz var, oda bravo olmalıdır. Güneş nezdinde bütün emniyet personelimize teşekkür ediyor, ayaklarına taş değmemesi temennisinde bulunuyorum. Kısaca söz konusu vatan ise gerisi teferruat olarak kalır.

MADENCİLERİN SESİNİ DUYUN

Atılan güzel adımların yanı sıra yaşanan olumsuzlukları da görmezden yada duymazdan gelmemek gerek. Ermenek ve Somalı madenciler tazminatlarını ve ücretlerini alabilmek için direniyorlar. İki aya yakın sürdürdükleri direnişe sağlıklı bir yaklaşım gösterilip kökten bir çözüm üretmek gerek.

Neden derseniz, bir madencinin evladının yetkililere, “Okula gidiyorum, babam benim cebime 5 kuruş koyamıyor, babamın hakkını verin” diye seslenmesi adına bu adımın atılıp uzlaşılarak madencilerin mağduriyetinin giderilmesi kaçınılmaz olmuştur.

Diğer taraftan bir servisçinin, "İşsiziz. Evimize ekmek götüremiyoruz" sözleri de dikkate alınmalı. Bu ifadeler ajitasyon değil, milletin içinde bulunduğu çıkmazın sözleridir. ‘Ülkemizde bir üst tabaka birde alt tabaka oluştu. Üsttekiler alttakilerin derdine derman olmuyor’ sözlerini artık gündemden silmek gerek.

Yaşanan olumsuzluklar dikkate alınıp Cumhurbaşkanına sunulmuyor mu? Yada ondan bir şeyler mi saklanıyor? Sorularını bu vesileyle sormak gerek. Yaşananlara bakınca bana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tam donanımlı bilgi akışı yapılmıyor gibi geliyor.

ERDOĞAN’IN ÇAĞRISINA MİLLET OLARAK UYMAK GEREK

Fransa’nın başındaki zat ile Hollandalı aşırı sağcı liderin ülkemiz ile ilgili yaptıkları ahlaksız açıklamalar, paylaşımlara karşı duyarsız kalmamak gerek. Cumhurbaşkanı Erdoğan Fransız mallarına boykot çağrısı yaptı. Bu çağrıya herkesin kulak vermesi gerekir.

Çünkü bunların dini imanı yok arkadaş, utanmazlar sıkılmazlar Müslümanlığımıza dil uzatırlar. Bunlar arlanmaz arkadaş. Sadece Fransa mı, Almanya ve Avustralya da var, Hollandalı aşırı sağcı lideri de unutmamak gerek. Bir de petrolün şımarttığı Suudi Arabistan var tabii.

Bu faşist zihniyetin ürünü olan kişiler, toprağımıza, bayrağımıza, milletimize, bayrağımıza göz dikmeleri yetmezmiş gibi şimdi de dinimize saldırmaya başladılar.

Bunun iktidarı, muhalefeti yok, işi sulandırmadan, siyaset adına malzeme çıkarmadan bize karşı yapılan terbiyesizlik karşılıksız kalmamalı. Fransa bizim mallarımıza karşı boykot çağrısı yapıyorsa, buna okkalı cevap vermek için Erdoğan’ın çağrısına kulak verilmesi gerekir.



 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap