SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sokağa çıkılırsa ne olacak?
25.10.2020
Siyaset; millet, ülke, bayrak ve devlet adına yapılırken, taş üstüne taş koymak, gelişmeye, büyümeye ve dünya ülkeleri ile yarışır eşit hak ve özgürlüklerin yaşandığı bir hizmet sunma adına yapılmalı.
Öyle bir döneme geldik ki, hodri meydan çekmeleri, sokağa davete kadar getirdik. Siyaseti meslek edinenlerin hodri meydan çekeceği yer, sandıktan başka neresi olabilir ki? Millet olarak sokaklara dökülmenin bedelini geride bıraktığımız yıllarda ödedik. 

12 Eylül 1980 öncesini hatırlayanlar bilir, hatırlamayanlar ise arşivlere girerse görür. Hak, hukuk, adalet ve emek adına sokağa çıkarak ses duyurmak başka bir adımdır, hodri meydan çekerek sokakta hesaplaşalım diyerek ‘Sıkıysa sokağa çıkın’ daveti çıkarmak, farklı bir adımdır.

Ülke ve millet olarak son olarak 15 Temmuz’da sokağa çıkıldı. Millet olarak Cumhuriyete karşı yeraltı faaliyetlerinde bulunan FETÖ’ye ders verildi. Sokağa çıkanların içerisinde bütün partilere gönül verenler vardı. Bu dersi verenlerin tek amacı ise ülkesine ve rejimine sahip çıkmaktı. 

MHP’li Semih Yalçın siyaset adına üstlendiği görevi hakkıyla yerine getirmek için uğraş veren bir isim olarak değerlendirilir. Ancak, ‘Sıkıyorsa buyurun sokağa çıkın’ söylemi ile yeni bir kaosun altına imza atmıştır. Yalçın sokağa çıkanlara ne yapacağını da açıklamalıydı.

Bugün Yalçın, yarın başka bir isim bu şekilde hodri meydan çekerek milleti sokağa davet etmeye devam ederse, ne olacağını siyaset yapanların iyi düşünmesi gerekir. Ülkemin sokaklarında sayısız sağ ve sol düşünceye sahip evladımız davası uğruna yaşamını yitirdi. 

100. YIL GENELGESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamaları ile ilgili bir genelge kaleme almış. Erdoğan, genelgede 100. yıl kutlamalarının yurt içinde ve yurt dışı temsilciliklerimizde büyük coşku ile kutlanacağını belirtmiş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan genelgede, "Aziz milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, Kurtuluş Savaşı mücadelesinde her türlü yokluk ve imkansızlığa rağmen bir bağımsızlık destanı yazmıştır. Yüce milletimiz, kudret ve iradesiyle vatan edindiği Anadolu topraklarını parçalanmaktan kurtarmıştır. Bu mücadele süresince milletimizin en büyük güç kaynağı istikbal ve istiklaline olan sarsılmaz inancı olmuştur" görüşlerine de yer verdi.
Umarım İletişim Başkanlığı'nca oluşturulacak bir kurul tarafından planlanacak ve yürütülecek olan kutlamalar, Erdoğan’ın dile getirdiği şekilde gerçekleştirilir ve yeni tartışmalara yol açmaz. Bunu neden söylediğime sıra gelince de kraldan fazla kralcı geçinen tipler var ya onların bu işe çomak sokmasının önüne geçilmesi adınadır. 

Son sözüm ise, gelin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere armağan ettiği Cumhuriyetin 100. yılını onların kemiklerini sızlatmayacak şekilde kutlayalım. Erdoğan her türlü desteğin verileceğini belirttiği kutlamalarda, sen, ben, siz ve o ayrımı yapmadan Türk milleti olarak bu coşkuyu yaşayalım.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap