SON DAKİKA
SON DAKİKA


Siz insanlıktan nasibinizi almadınız mı?
2.12.2020

 
Trabzon Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Türedi sosyal medyadan öyle sözler dile getirdi ki altına imza atmamak mümkün değil. Başhekim Türedi’yi bütün sağlıkçılarımızın sesi olan aşağıdaki sözleri yazmaya mecbur bırakanlar utansın, tabi utanma ve arlanma duyguları var ise.

Sadece Trabzon değil, ülkemizdeki tabloyu da anlatan sözleri dile getiren Türedi bakın neler demiş, okuyalım da, sorumlu bireyler olarak çevremizdeki sorumsuzlara bunları anlatalım:

“Çoluğunu çocuğunu, eşini dostunu, annesini babasını düşünen varsa, azıcık insafı ve vicdanı olan varsa evinde kalır ve çok gerekli olmadıkça evinden çıkmaz.

Biz insanımıza yoğun bakım yeri bulmak için kafa patlatırken, elimizdeki tüm imkanları, tüm eforumuzu harcarken sahil kenarında yürüyüş yapan sağlığına çok düşkün insanları gördükçe hakkımızı hiçbirine helal etmiyorum.

Servisler ve yoğun bakımlar dolu, ne umuyorsunuz, mucize mi? Öyle bir yeteneğimiz yok, sadece insanız. Ayıptır, günahtır. Sağlıkçıya acımadığınızı biliyoruz da bari kendinize acıyın.”

Bu sözlerden sonra sorumsuzca davrananlara elbette bizim de söyleyecek iki çift lafımız olacak. Her gün 200’e yakın vatandaşımız hayatını kaybediyor, haberiniz var mı ey sorumsuzlar? Canlarını can kurtarma pahasına feda eden sağlıkçılara karşı kim kem gözle bakıyor, kim el ve dil uzatıyorsa Allah onları bildiği gibi yapsın.

Salgının sona ermesi için verilen mücadeleye kim duyarsız kalıyorsa onun ne vicdanı ne insanlığı ne de kişiliği vardır. Kim kurallara uymayıp çevresine bu virüsün yayılmasına neden oluyorsa ona bir değil bin kez yazıklar olsun!

Hasta değilsin diye kendine güvenme, bir başkasının bıraktığı mikrobun sana bulaşması ile yüz yüzesin, hastaysan bir başkasına bulaştırma gibi tehlikeli kişisin. Yeter artık! Bu kadar sorumsuzluğun karşılığında yazılacak ve söylenecek o kadar söz var ki onlara terbiyem müsaade etmiyor.

Sizin dininiz, imanınız yok mu arkadaş, içinizde Allah sevgisi yok mu? Var ise sağlıkçılarımıza destek adına kurallara uyun lütfen! Artık bıçak kemiğe değil şah damarımıza dayandı. O damarın kesilmesi an meselesi, kesildiğinde biliniz ki buna sebep olanlar bunun vebalini ne bu dünyada ne de öteki dünyada ödeyebilecek.

SİYASETÇİLER NEREDESİNİZ?

Salgının şakasının olmadığını görmüyor musunuz? Arkadaş birbirinize söylediğiniz laflar kadar salgın adına bir şeyler düşünmüyor musunuz? Bu konu artık iktidarın değil ülkenin meselesi olmuştur. Oyuna talip olduğunuz millet salgın nedeniyle her gün bir sevdiğini toprağa veriyor.

Bu virüse karşı toplu mücadele gerekir, bütün siyasetçiler üzerlerine düşeni yerine getirmek adına iktidarın, muhalefetin milletvekillerini hep birlikte hareket etmeye çağırıyorum. Şimdi eleştiri değil, hep birlikte salgının önlenmesi adına seferberlik içerisinde hareket etme zamanıdır.

Her gün yüzlerce vatandaş ölürken, yapılan yatırımın da, söylenen sözlerin de hiç ama hiç önemi yok. Duymuyor, görmüyor musunuz tek tek ölüyoruz beyler, ölüyoruz! Yazık bu millete beyler, yazık! Oylarını aldığınız vatandaşlarımız salgın nedeniyle ölüyor, sağlıkçılarımız ızdırap çekiyor, siz hala siyaset adına laflarla birbirinizi yiyorsunuz.

İktidarı, muhalefet, birbirinize saydırdığınız laflar kadar salgın adına milletimize çağrı yapsanız, yapılan çalışmalara omuz verseniz ne olur? Salgın iktidarın tek başına üstesinden geleceği konumu aşmıştır. Bu işin üstesinden gelinmesi için bir seferberlik ilan edilmeli, bunda da iktidarın, muhalefetin bütün milletvekilleri yer almalıdır. Bundan siyasi prim kim kazanma yoluna giderse de bilsin ki yaşananların vebali onun da boynunda asılı kalacaktır.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap