SON DAKİKA
SON DAKİKA


Şehitlerimizin hesabını kim verecek iki yüzlü AİHM
26.12.2020
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Avrupa Konseyi’ne bağlı uluslararası bir mahkeme olarak kendisine yapılan başvuruları değerlendirir. Yaptığı son değerlendirmede HDP’nin hapisteki genel başkanı için ‘derhal serbest bırakılmalı’ demiş.

Terör örgütü ile bağını bir türlü koparmayan partinin liderinin kendisinden medet ummasına duyarsız kalmayıp, kabul edilemez bir kararın altına imza atmış. İmralı’daki bebek katilinin önderliğinde şehit ettiği askerimizin, polisimizi, korucularımızın, vatandaşların ve çocukların haklarını hiç hesaplamamış.

Güvence altına alınmış olan temel hakların çiğnenmesi durumunda bireylerin, toplulukların, tüzel kişilerin ve diğer devletlerin, belirli usul ve kurallar dahilinde başvurabileceği bir yargı merci olan bu mahkemenin, ülkemizde hala sonuçlanmamış bir dava için karar vermesi, bence Avrupa Birliği ve ABD kafasından başka bir şey değildir. Kafa aynı kafa olduktan sonra ülkemize şefaat okumasını beklemek hayalcilik olur. 
Bu adamın 6-7 Ekim 2014'te yaptığı çağrısıyla sokakları kana bulayan Selahattin Demirtaş'ın Kandil'deki ağabeyi Nurettin Demirtaş'ın dağdaki faaliyetlerine, diğer kardeşi Süleyman Demirtaş'ın Almanya'da terör propagandasıyla eşlik ettiğini görmeyen iki yüzlü AİHM.

Cumhurbaşkanının da dediği gibi 50 kişinin ölümünden sorumlu birisi için serbest bırakılması yönünde karar alması elbette Türkiye’yi bağlamaz. Terör örgütlerine karşı bugüne kadar destek olmaktan başka bir işlev görmeyen Avrupa Konseyi’nin organı olan AİHM’nin masum insanların ve şehitlerimizin haklarını korumaktan uzak olarak bu tip kabul edilemez kararların altına imza atması, bu kuruluşu  tartışılır hale getirmiştir.
Uluslararası mahkeme olarak Türkiye’nin bölünüp, parçalanması için her türlü saldırıyı yapanlara karşı okkalı bir karar alamayan bu mahkemenin, terör ve teröristlerle ilişkisi olan bir kişi için bir kararı onaylayıp dayatma yapmasının geçerliliği yoktur.

AĞZIMIZ YANDI

Parti kapatma tartışmalarını başlatan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, yere göğe sığdıramadığı ittifak ortağından iyi haber gelmedi. Bahçeli HDP için kapatın gitsin diye kamuoyunda yüksek sesle görüş beyan ederken, ortağını da zorda bırakmıştı.
Parti kapatmanın çözüm olmadığını kime sorsanız söyler. Daha önce de belirtmiştim, kuruluşuna izin vermeyeceksin. Kurulduktan sonra da ihanet içerisinde olanları bireysel olarak cezalandıracaksın.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “En çok bizim ağzımız yandı bu konuda. Parti kapatmayı AK Parti zorlaştırdı. Bu bizim kararımız zaten. Parti kapatmak yerine kişiler üzerinden bir ceza verilecekse verilmelidir” değerlendirmesi de bu doğrultuda en akılcı yaklaşımdır.
Bu söylemlerden sonra artık MHP liderinin söylediğinin bir hükmü kalmamıştır. Bu saatten sonra da bu tartışma rafa kalkmıştır. Kim indirmeye kalkarsa elini yakar biline. Bu tip partilerin peydahlanmaması için bundan sonra kuruluşlarında ince eleyip sık dokumak gerektiğinin altını bir kez daha çizmek isterim.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap