SON DAKİKA
SON DAKİKA


Seçim bitti,ekonomi nasıl?
1.04.2019

 

 

Seçim bitti, herkes boyunun ölçüsünü aldı. Halk olarak seçim sonuçlarını birkaç gün daha konuşuruz, sonrasında gerçeklerle yüzleşiriz. Nedir bu gerçekler derseniz; ekonomideki çöküş, artan gıda fiyatları ve mutfaktaki yangın.

Gıdadan meyveye, iğneden ipliğe gelen zamlarla cepler delindi, elde avuçta kalmadı. Şimdi kara kara düşünmeler başlayacak. 4 kişilik bir ailenin bir tencere yemek için 30 lira harcaması gerekecek. Yemek sebze ve et ağırlıklı olursa rakam 70 lirayı buluyor. Çocuklara bir bardak süt için 1.8 lira ödeyecek olan aile 3 tane biber alsa 2.4 lira ödeyecek. Patatesi sormayın, geçen yıl 3 kilosu 5 lira iken şimdi 2 tanesi 4.5 liraya fırladı.

Yeme ve içme faturası 4 kişilik bir ailenin kirası dahil günlük 175 lira gideri var. Açlık sınırını geçtik, artık yoksulluk sınırı tartışılır oldu. 5 bin lirayı aştı yoksulluk sınırı. Asgari ücretin 2 bin lira olduğu ülkemizde kira, elektrik, doğalgaz, su ve telefon faturaları ile gıda, sebze ve meyve harcaması ile 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı tam gaz artıyor.

Bu rakamı yadırgayan olabilir, insanca yaşamak, rahat, huzur ve refah dolu bir yaşam düzeyini her insanoğlu hak etmektedir. Bu nedenle insan olmanın onuruna yakışır bir hayat tarzı herkesin hakkıdır. Seçim bitti, karın doyurma dönemi başladı. Allah herkesin yardımcısı olsun.

BİRİSİ ÇİN’E DUR DESİN

Çin’in Uygur Türklerine zulmü devam ediyor. Her türlü çirkinliği sergileyen Çin’i başta Türkiye olmak üzere dünya izliyor. Çin Uygur Türkleri, Kazaklar ve diğer Müslüman azınlıkların asimile edilmesi adına politikasını sürdürüyor.

Doğu Türkistan’da yaşayan Uygur Türklerini asimilasyon için bir kampta toplayan Çin bu çirkinliği yetmezmiş gibi bir de utanmadan sıkılmadan kampta topladığı 2 milyon kişinin DNA’sını polis zoruyla toplamaya başlamış.

İnsanlığın yerle bir edildiği, Uygur Türklerinin her türlü zulme uğradığı Çin’in faşist tutumu, kamptaki insanların parmak izlerini alıp, göz taramasından geçirip, kan gruplarını tespit ederek baskı kurmasının insanlıkla uzaktan yakından ilgisi yok.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap