SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sarıklı amiral ne oldu?
22.04.2021

Türkiye bir sabah 104 emekli amiralin yayımladığı bildiriyle uyandı. Sonrasında kızılca kıyamet koptu. Hep birlikte böyle bir bildirinin kabul görmeyeceğini söyledik. Ardından yargı harekete geçti, emekli amiraller gözaltına alındı, mahkemeye çıkarıldı ve serbest kaldılar. Bir kısmı ifadeye çağrıldı, evlerinde aramalar yapıldı. Günlerce koşuldu, yazıldı, çizildi bu olay.

Hatırlayın aynı tarihlere denk gelen Deniz Kuvvetli Komutanlığı’nda görevli tuğamiral olduğu öne sürülen bir ismin tekkede cübbeli ve sarıklı fotoğrafları ortaya çıktı. Üniforması ile tekkeye giden amiralin akıbetinin üzeri örtüldü. ‘O görüntüyü kabul etmiyoruz’ denilerek işin içinden çıkıldı. Kimden korkuldu, kimden çekinildi de bu amiral ile ilgili yaptırımlar hayata geçirilmedi.

Milli Savunma Bakanlığı soruşturma başlatmıştı, akıbetini bilen var ise beri gelsin. Kamu kurumlarında ayağı azıcık yan basan oldu mu hemen açığa alıp müfettiş üstüne müfettiş, ardından görevden almalar ve yargılamalar serüveni başlar. Gelin görün ki sarıklı cübbeli amirale dokunan yok.

Emekli amirallerin bildirisi sonrası kıyamet kopartanlar görevli bir amiralin sarıklı cübbeli görüntüleri ile ilgili çıt çıkmıyor. Göz bebeğimiz Deniz Kuvvetleri’nde bu amiral ile ilgili soruşturma yapıldı, ne ceza verildi ne de disiplin notu düşüldü. Bu amiralin yazılanlara bakılırsa cemaatçi olduğunu bilmeyen yok. Bir tek bu amiralden sorumlu olanlar bilmiyor herhalde.

FETÖ başımıza bela oldu, akıbetinde acılara boğulduk. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Laik Türkiye Cumhuriyet’in temelini dinamitlemek için harıl harıl çalışan bazı cemaat ve tarikatların hain FETÖ’den doğan boşluğu doldurduğunu bu amiralin görüntüsü ile söylemek mümkün.

Arkadaş tarikat ve cemaat yapılanmasının ülkeye faydası olmadığını hala anlamadınız mı, bugün bunlara yol veren, göz yumanlar yarın FETÖ’nün yaptığını yapacaklarını unutmamalı. Göz bebeğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerimizi tarikat ve cemaat ilişkileri ile gölge düşürenlere gelin fırsat vermeyin, yarın bunların ilk tetik düşüreceği, ya da sandalyesini altından alacağı kişiler bu imkanı tanıyanlar olacaktır. Vatandaş merak ediyor, sahi bu amirale ne oldu?

AÇTIM KAÇTIM

Son günlerde gri pasaportla yapılan insan kaçakçılığını konuşuyoruz, soruşturmalar açılıyor, herkes bu konu ile ilgili yorum yapıyor. Hizmet damgalı pasaport kullanarak binlerce eurolar ödeyip yurt dışına kaçanların, “Çok şükür karnımız doydu. İş, aş yok kaçmayıp da ne yapacaktık? Şimdi köyüme para bile göndermeye başladım” sözlerini irdelemiyor.

Bu insanları yurt dışına kaçmaya iten nedenleri umarım ilgilisi, yetkilisi masaya yatırıp iyi analiz eder. Bir insan ülkesini neden durup dururken terk etsin ki, çareleri tükenenler çareyi kaçmakta bulmuşlar.

Bu insanları kaçmaya sürükleyenlerin hiç mi günahı yok, hiç mi sorumluluğu yok? Buradan herkesin dikkatine sunuyorum, yapılacak soruşturmalar sonucunda bu işte parmağı olan memurlar ceza alır, gerisi gelmez. Bütün suçlar onlara yüklenir ve her türlü hakaret onlara yapılır ama kaçanların kaçmasına neden olanlar yine işin içinden her zaman olduğu gibi günahsız olarak çıkar.

ATATÜRK SAĞLIK İÇİN NE DEMİŞ?

Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymayanların sorumsuzlukları aldı başını gidiyor. Aşı niye gelmedi diye tantana yapıldı, aşı geldi, şimdi de aşı olmayacağım diyenler artmaya başladı, ikna turları düzenlemeye başladı. Arkadaş, her gün ölüyoruz, sen ölmezsen bir yakının ölüyor, neden kurallara uyulmadığı ve aşı olunmadığı için. Bir başkasının hayatını çalan bu mazeretlerin arkasına sığınanları vicdanları ile baş başa bırakıyorum

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sağlık ve sosyal yardım konularında dile getirdiği şu sözleri önemi salgın belasını yaşadığımız bu günlerde bir kez daha herkese hatırlamakta fayda var. Atatürk 1922 ve 1924 yıllarında “Milletimizin sağlığının korunması ve kuvvetlendirilmesi, ölümün azaltılması, nüfusun artırılması, bulaşıcı ve salgın hastalıkların etkisiz hale getirilmesi, bu yolla toplum bireylerinin dinç ve çalışmaya yetenekli bir halde sağlıklı vücutlar olarak yetiştirilmesi. Nüfusumuzun korunması ve artırılması amacını önemle göz önüne koyarım. Halk sağlığı için esaslı olarak göz önüne alınan önlemler durmaksızın daha iyi duruma getirilmeli ve genişletilmelidir. Verimli ve doğurgan olan Türk milletinin sürekli ve bilimsel sağlık özenine erişince Türk vatanını hızla dolduracak ve şenlendirecek kuvvette olduğuna kimsenin şüphesi yoktur” sözlerini bugün sağlıkta söz sahibi olan yetkililere hatırlatmak isterim. Atatürk’ün bu ifadelerini demek ki hiç okumamış sağlığı yönetenler, okusalardı 99 yıl önce Türk milletinin sağlığı için yapılması gerekenleri hayata geçirirlerdi ve millet bugün bu beladan kısa sürede kurtulurdu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap