SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sandıktan çıktılar
22.04.2019

Seçim bitti, seçilenler göreve başladı. Cumhurbaşkanı, süreci ılımlı söylemlerle değerlendirerek "Seçim döneminde yaşanan tartışmalar sona ermiştir. Dönem, musafahalaşma, kucaklaşma, birlik ve beraberliğimizi perçinleme dönemidir" derken ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin "İstanbul'da seçimin tekrarı beka meselesidir", "Sandıktan çıktılar diye kabul edemeyiz" cümleleri dikkat çekti.

Seçime takılan Bahçeli’nin gıda ve sebze fiyatlarından bahsetmemesi, mutfaklarda çıkan yangından söz etmemesi, milletin cebinin delik olduğunu fark etmeyip hala seçim üzerinden diğer muhalefet partilerine laf çakması gündem değiştirmekten başka bir şey değildir.

Gönül isterdi ki ülkemizin dibe vuran ekonomisi için çözüm önerileri sunsun. Dolar, euro aldı başını gidiyor, yoksulluk çadırlarındaki millet kuyruklarından bahseden yok. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, özel bankaların ve kamu bankalarının faizleri indirmesi, müteahhitlerin ise konut stokunun azalması için konut fiyatlarını aşağı çekmesi gerektiğini söyledi; ama duyan yok.

İnşaat sektörü çökmüş, piyasa allak bullak, millet inim inim inliyor, hala seçim tartışması yaşıyoruz. Allah aşkına vatandaşın derdi sizleri ilgilendirmiyor mu? Germeyin milleti, inanın sokakta insanlar yürürken kendi kendine konuşmaya başladı, gülmeyi unuttu, siz hala sandık peşindesiniz.

İstanbul’u, Ankara’yı Cumhur İttifakı'nın adayı kazansa, muhalefet aynı söylemleri dile getirse onlar için de benzer cümleleleri kurmaktan imtina etmem. Dünya tarımında kendi kendine yeten 7 ülkeden biri olan Türkiye'nin neden dışa bağımlı hale gelmesi hakkında Bahçeli’nin ne düşündüğünü millet merak ediyor?

Türk siyasetinin en önemli partisi olan MHP’nin seçim üzerinden hala siyasete devam etmesi dikkat çekiyor. Milletin derdiyle en fazla ilgilenen bir partinin sorunlardan bu kadar uzak kalmaması gerekir.

Bahçeli'nin, Millet İttifakı'na 'zillet ittifakı' gibi bir yakıştırmada bulunması inanın artık kabul görmüyor; o defter kapandı, ülkemde zillet yoktur millet vardır. Ortağının 'Türkiye ittifakı' demesini 'kafalardaki soru işaretlerini çoğalttı' şeklinde yorumlayan Bahçeli kendisine bir telefon kadar yakın olan Cumhurbaşkanı'na sorarak milleti aydınlatabilirdi.

MHP 4.5 yıl sonra yapılacak seçimlere şimdiden kendisini hazırlama yol ve yöntemleri üzerinde çalışmalı, çünkü ülkenin MHP’ye ihtiyacı var. Bahçeli'nin yol haritasını başkası ile değil, partiye gönül vermiş milyonlarca kişinin gönlüne dokunarak yapması kaçınılmazdır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap