SON DAKİKA
SON DAKİKA


Saltanat
10.06.2019

İstanbul seçimi için kıyamet kopartılıyor. Seçilmiş belediye başkanına saldırmak adına işi Trabzon’u karalamaya kadar götürdüler. İktidar partisinin kıyamet koparmasının ardında Büyükşehir Belediyesi'nin kaynaklarının yandaşlara aktarılması olduğu defalarca dile getirildi. Bu iddialara cevap veren çıkmadı, gündem her defasında saptırıldı, belediyenin vakıflar başta olmak üzere birçok alanda iktidar partisi sempatizanlarına kanalize olduğu iddiaları hala cevap bulmadı.

Bu iddialara bir yenisi eklendi: Araç saltanatı. İstanbul’daki AK Partili 18 belediyede bin 367 aracın kişilere tahsis edildiği iddia edildi. Arkadaş bu saltanat hangi ülkede var? Kimin parası ile kime kıyak yapılıyor?

İşin ilginç tarafı 18 ilçedeki yönetici sayısı 502. Neredeyse adam başı üç araç bu kişilerin hizmetine sunulmuş. Kiralanan bu araçların 149 tanesi Başakşehir'e, 145 tanesi Ümraniye'ye, 122 tanesi Sancaktepe'ye tahsis edilmiş. Ne güzel di mi sevgili okurlar?

İstanbul’un kaynakları böyle har vurup harman savruluyor. Yazık be yazık! Milyonların geçim derdi için saç baş yolduğu ilde 502 yöneticiye kiralık araç kıyağı çekiliyor. Bitmedi! Bu araçların yıllık maliyeti ise 100 milyon lira, eski para ile 100 trilyon lira. Vallahi bravo! İstanbul’da bu kaynaklar yandaşlara, yöneticilere aktarılırken, ülkemizde birçok hastane ödenek yetersizliği nedeniyle can çekişiyor umarlarında mı? Hal böyle olunca İstanbul’da yeniden kurulacak sandıkta millet bu paylaşıma mı oy verecek, yoksa kaynakların kent ve yaşayanlar adına kullanılmasına mı hep birlikte göreceğiz.

İstanbul adına işi çirkinliğe kadar götürenlere iktidar partisinin Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir eklendi. Aydemir'in, Ekrem İmamoğlu için "Bu adam İstanbul’da başarılı olursa Fatih Sultan Mehmet Han'ın yanına bu imansızların putlarını dikecek" gibi aşağılık sözler dile getirmişti.

Unutulan bir şey var, o da dün söylediklerin seninle birlikte gelir. İşte bu vekilin sosyal medyada, ülkemizin başına bela olan FETÖ elebaşı Fethullah Gülen için 2011 yılında, "Çağımızın parlayan yıldızı, medeniyetimizin alpereni" dediği iddia edildi. Bu iddianın sahibi olan meslektaşımız İsmail Saymaz, vekilin bu sözlerinin ardından, "Taptığı putu yemek nedir, sanki budur" ifadesini kullandı.

Evet sevgili okurlar, kendilerini aynanın karşısına geçip sorgulamayan anlayış, bir İstanbul seçimi için Ekrem İmamoğlu’na demediğini bırakmıyor. Bu kadar aymazlık, bu kadar sapma ve dünü unutan anlayış olur mu? İktidar partili birçok kişinin geçmişte dile getirdiği o kadar abuk sabuk sözler var ki, bunları sıralamaya kalksam sayfalar yetmez.

Bu çirkinliklerin son bulması adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceği cevaplar önemli. Çünkü Karadeniz bölgesini ve Trabzon’u en iyi tanıyan bir lider olarak milleti isyan noktasına getiren bu saçmalıklara vereceği cevaplarla son vereceğini düşünüyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap