SON DAKİKA
SON DAKİKA


Şahin'in sözleri
27.04.2020

 
AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin katıldığı bir programda 'Bizi dinleyenlerden CHP'li belediyelerle ilgili FETÖ-PKK benzetmesi için ne düşünür Fatma Şahin?' Böyle bir benzetmeyi doğru bulmuyorum” demiş.

Şahin bu sözlerinin Cumhurbaşkanına karşı geliyor diye yorumlanması üzerine, “Bir AK Partili olarak Cumhurbaşkanımızın belirlediği politikalara aykırı beyanda bulunmamız söz konusu olamaz" açıklamasını yaptı. Kime sorarsan sor bu sözlerin altına imza atar.

Öncelikle Şahin’in sözlerinin çarpıtılması yanlış, ikinci ise Şahin bunları demiş olsa bile bu ifadelerin neresi yanlış diye sormak gerek. Halkın seçtiği belediyelerin halka hizmet adına yaptıklarını terörle bağdaştırmak yanlış değil mi?

Terör örgütlerine kimlerin hizmet ettiğini en iyi tespit edecek olan hükümettir. Hangi belediye teröre hizmet ediyor anında bilgi sahibi olan hükümetin, bu amaca hizmet etmeyen belediyelere böyle bir etiketleme yapması millet nezdinde kabul görmediğini söylemek isterim.

Bu zor günlerde Trabzon, İzmir, Ordu, Ankara, Gaziantep, İstanbul gibi belediyelerin halkına destek olma adına yaptığı yardımların siyasete malzeme yapmanın hiçbir kazanımı olmaz. Geriye doğru baktığımızda iktidar partisi dahil muhalefet belediyelerinin halka yardımlar yaptığını, hatta ramazan ayı nedeniyle kolilerle kumanya desteği sağladığını görürsün.

Bu günlerde aynı uygulamayı yapan belediyeleri terör ile ilişkilendirmek inandırıcı değil diyor, halkına desteğe koşan belediyelere herkesi daha fazla destek olması gerektiğini belirtmek isterim. Terör hizmet eden var ise onları hep birlikte takip edip tepkimizi koyalım ve bu konuda adım atan hükümete de hep birlikte destek vermek boynumuzun borcu olduğunu da söylemek isterim.

BANKALAR

Salgın ile ülke olarak verdiğimiz mücadelenin karşılığını almaya başladığımız görüyorum. Haydi saygıdeğer halkımız hep birlikte el ele vererek bu illetten kurtulmak için kurallara uyalım, alınan önlemlere riayet edelim.

Yasaklara karşı hep dik durmuş millet olarak bu yasaklar sizleri bizleri bunaltmasın, az kaldı. Bu sıkıntılı günlerde kapılarını millete açan bankaların verdiği kredilerden aldığı faiz oranları bir tarafa ihtiyaçlarını gidermek için bankaların sunduğu kredi kartlarına uygulanan kart ücreti ise ayrı bir sömürü.

Bankalara elini verdin mi kolunu alamıyorsun? Kart ücreti almak neyin nesi arkadaş, kullandırttığın yetmiyor mu, aldığın ödemelerdeki pay yetmiyor mu? Düşün siz de milletin yakasından artık. Milletin cebindekine göz dikmişsiniz, kart ücreti istiyorsunuz, itiraz edene de ücretsizi var onu verelim diyorsunuz. Yazık gerçekten yazık, düşün milletin yakasından lütfen!

KAZIKLAMAYIN MİLLETİ

Zor günler geçiriyoruz, millet olarak salgın illetinden kurtulmak için gerekli olan sokağa çıkma yasağı kararı ile evlerimize kapanıyoruz. İhtiyaçlarımızı gidermek için alış verişe giden millet fiyatlar karşısında allak bullak oluyor, yok mu denetleyen.

Gıda ürünlerinden başlayarak tatlıya varıncaya kadar fiyatlar uçuşa geçmiş durumda. Yapmayın Allah aşkına! Fırsatçılığın alemi yok. Bu kadar insafsız olmayın. Bütün belediye başkanlarına çağrıda bulunuyorum, lütfen denetleyin, milletin cebindekine göz dikenleri tespit edin, çünkü dürüst olarak millete hizmet edenlere karşı saygısızlık yapanlara gerekli yaptırım uygulanmalı. Kim fırsatçılık yapıyorsa onu önce vicdanına, sonra Allah’a havale ediyorum.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap