SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sağlık çalışanları huzursuz
23.10.2020

Sağlık çalışanlarımızın her alanda koruma altına alınması başka bir şey, onların haklarını vermek başka bir şeydir. Salgınla ölümüne mücadele eden sağlıkçıların alın teri üzerinden tartışma götüren gelişmelere imza atmamak gerek.

Döner sermaye hakları dahil ek ödeneklerine varıncaya kadar onlara sağlanacak kolaylıkların köşesinden tırtıklayarak engelleme yapmamak gerek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizde sayısız şehir hastanesinin hayat bulması için adımlar atıyor, bu kuruluşların hizmete girmesi için de yapılması gerekenleri söylüyor. Şehir hastaneleri ile ilgili sayısız eleştiri yapılıyor, bu eleştirilerin doğru olup olmadığına elbette millet karar verecek.

Cumhurbaşkanının şehir hastaneleri ile ilgili gösterdiği hassasiyete gölge düşürmemek gerek. Bakın, şehir hastanelerinde çalışanlar döner sermaye haklarını alamamışlar.

İşi o kadar büyütmüşler ki Cumhurbaşkanının sağlık alanında büyük adımlar atılması yönünde gösterdiği hassasiyete karşı hastane sahiplerinin su, doğalgaz ve elektrik paralarını doktor ve çalışanlarından aldıkları bile iddia edilmeye başlandı.

Bu yanlışlara dur demek kaçınılmazdır. Can kurtarmak için canlarını feda eden sağlık çalışanlarına huzur verin artık. Onların yaptığı fedakarlıklara ve Cumhurbaşkanının sağlık alanında her şeye rağmen gösterdiği hassasiyete gerekli özeni gösterin, gösterin ki gönüllerde daha fazla yer bulasınız.

ELEKTRİK ÇARPMAYA DEVAM EDECEK

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletin vekilleri, vatandaşı elektriğin çarpmasına yine onay verdiler. Yıllardır faturalara yansıtılan kaçak elektrik bedeline çözüm getirmek yerine bu bedelin faturalara yansıtılmasına milletin vekilleri evet dedi.

Yaşanan salgın nedeniyle birçok işyeri siftahsız kepenk indirirken gelen elektrik paraları ile çarpılıyor, bir nefes aldıracak kayıp kaçak bedelinin ödenmemesine çözüm bulunmasını beklerken bir kez daha çarpıldı.

Millet 2015 yılına kadar çözüm beklenen kaçak elektrik bedelini ödemeye devam edecek. Ne yapsın millet, kaçak elektrik kullananın parasını ödeyecek, kaçak kullanan ise yan gelip yatacak. Kaçak elektrik kullananı bulması gerekenler işin kolayına kaçıp faturayı yine vatandaşa yükledi.

AKILLI ŞEHİRLER

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ülkemizde hayat bulacak olan “Akıllı Şehirler Eylem Planı”nın dünyada 4. olma özelliği taşıdığını söyledi. Kurum’un bu planın bütün şehirleri birilerine bağlayacağı şeklindeki sözleri ise önemli.

2023'e kadar akıllı şehir uygulamalarımızı dünya pazarına sunacak ve ekonomimize yıllık en az 25-30 milyar dolar katkı sağlayacak hale geleceğiz. Hele hele akıllı şehirler pazarının 2024 yılında pazar büyüklüğünün 826 milyar dolara ulaşacağı ise ekonomi alanında önemli hareketlenmelere neden olacak. 7 bölgede kurulması için atılan adımlar umarım kağıt üzerinde kalmaz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap