SON DAKİKA
SON DAKİKA


Rize-Trabzon el ele güzel günlere
27.05.2019

Rize ve Trabzon denilince akla her zaman omuz omuza veren iki ilin yiğit insanları gelir. Mesleğim gereği Rize’de yaklaşık 3 yıl çalışma şansı yakaladım. İyi ki yakaladım. Rize’nin havasını soludum, suyunu içtim, ekmeğini yedim. Bir ve beraber olduğum can arkadaşlarım oldu. Köklü bir bağ kurduk, hep birlikte üzüldük, hep birlikte güldük.

Çay diyarı Rize, bağrından çıkardığı değerlerle çıtasını her zaman yüksek tutmuştur. Bugün gelinen noktada büyüyen, gelişen bir il olarak ülkemiz ekonomisinden sporuna kadar birçok alana damgasını vurmaya devam ediyor. Kim ne derse desin, Rize ile Trabzon dostluğu hep örnek gösterilmiştir, gösterilmeye de devam edecektir.

Trabzon-Rize kardeşliği küçük sarsıntılar ya da söylemlerle bozulmayacak kadar güçlüdür. Kim ne derse desin Rize’nin büyüklüğü lafla değil icraatla olmuştur. Üstlendiği işi sonuçlandıran, aldığı görevi başarıyla yapan, ülkesi, milleti ve bölgesi için dik durup dik yürüyen bir ilimiz olarak takdir görmüştür. Bu nedenle hataları affetme erdemliği gösterecek kadar büyük bir şehirdir.

Hataların üstesinden gelme erdemliğini gösterecek kadar onurlu bir ilimiz olan Rize hoşgörünün en fazla yer bulduğu kent olarak gönüllerde taht kurmuştur. Bugün gelişmelere körükle gidenler bilmeli ki, günü kurtarırlar ama kendi üfledikleri körükte boğulurlar.

Yanlışın üzerine yanlışla giderek, karşısındakini yerle bir etmeyecek kadar saygın bir kent olan Rize ve yaşayanları günü kurtarmak adına elde körük dolaşanlara da izin vermeyecek kadar bilgili ve olgundur. Yaşanan olumsuzluklardan paye çıkarıp kendilerine çıkar sağlayanlara Rizem izin vermez, bugüne kadar vermedi, bundan sonra da vermez. Bunları nereden biliyorsun derseniz, Rize’de gazeteci olarak mesleğimin en güzel üç yılı içerisinde yaşayarak gördüm.

Gazete olarak da hep Rizemizin derdiyle dertlendik, sevinçlerinde bir olduk. Tasada, kederde, üzüntüde acıları hep birlikte yüreklerimizde hissettik. Bugünkü durumdan kendine paye çıkarıp gelişmeleri farklı boyutlara taşımamak gerektiğini en iyi bilen bir kent Rize’dir.

Rize adına misyon üstlenmiş herkesin, hatalar karşısında bir ve bütün olmayı, tek yürekte bir can olarak çarpmayı sağlayacak karşılığı verme olgunluğunu göstererek, Trabzon ile Rize’nin ilelebet kardeş şehir olarak spordan ekonomiye, siyasetten sanata kadar her alanda bir yürümesine katkı koyacağına inancım tamdır.

Sonuç olarak etle tırnak gibi olan Rize ve Trabzon arasında dün olduğu gibi bundan sonra da sağlam temeller üzerine oturtulan kardeşlik ilelebet yaşayacaktır.    

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap