SON DAKİKA
SON DAKİKA


Rektör bulu torpili hiç sevmezmiş! Ne kadar ilginç di mi?
11.02.2021

Cumhurbaşkanı tarafından Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Melih Bulu, İstinye Üniversitesi rektörlüğü sırasında “Gençlere öğüdüm, bir yere hakedişle girin, bileğinizin hakkı ile girin. Torpilin varsa bile bundan uzak durun” demiş. Ne kadar ilginç di mi? Bulu torpili sevmezmiş!

Şimdi Bulu’nun sözlerinin tamamına bakalım: “Torpilli olmak ayrı bir şey, sizi, birini bir yere sokuyorsunuz, benim torpil olacak bir mevkiim de yok. Torpil herhalde daha büyük kurumlara insanları sokmada… İşte şurada burada dursun, etliye sütlüye dokunmadan dursun yapılarda oluyor ama genelde torpille girilen bir işten de zaten bir şey olmuyor, çünkü insanlar siz iyi de olsanız torpille geldi şeyi var ya, sizin üzerinize yapıştığı zaman ondan bir türlü kurtulamıyorsunuz. Gençlerin bence torpille bir yere girmelerinden uzaklaşmalarını, şiddetle uzaklaşmalarını öneririm. Hak ederek girin bir işi, torpiliniz olsa bile torpili kullanmayın, hak ederek, bileğinizin hakkı ile girin bir işe. Kesinlikle ben bunu öneririm gençlere.”

Vay be! AK Parti’de siyaset yapmaya soyunup, milletvekili adayı olup yine AK Parti Genel Başkanı tarafından rektörlük koltuğuna oturan Bulu torpil hakkında neler düşünüyor?

REFORM ÇALIŞMASI NE OLDU?

Reform paketi hazırlanıyor. Bu yönde hazırlıklar sürüyorken yeni anayasa tartışmaları başladı, küçük büyük, iktidar muhalefet partileri arasında görüşme trafiği hızlandı. Herkes anayasa konusunda eteğindeki taşları dökmeye başladı. Reform ile çıkılan yolda ülkenin ve vatandaşların beklentileri artmaya başladı. Neden derseniz, son olarak Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne yapılan atama sonrası göreve gelen kişinin bir başkasının makalesini alarak kendisi yazmış gibi sunduğu yönünde yaptırım uygulayacak makamda kendisinin oturmasına son verecek bir reform şart.

Yolda kendi halinizde yürürken size saldıranı şikayet edeceğiniz emniyet mensubu olmaması için, cinsel tercihinden ötürü suçlanan kişinin şikayet edeceği makamda, kendisine bu suçlamayı yapan kişinin oturmasına izin vermemek için reform şart. Anayasayı ihlal eden biri hakkında şikayet merci olan Anayasa Mahkemesi’nin bu ihlali yapmaması için, Yargıtay’da görev yapmayan bir kişinin bu kurum adına Anayasa Mahkemesi’nde görev almasına Yargıtay üyeleri tarafından aday gösterilmemesi için, yargı kararı olmadan size terörist diyeni şikayet edeceğiniz makamda size bu suçlamayı yapanın oturmaması için reform şart.

Ülke ekonomisini yönetenlerin enflasyonun nedeni faizdir diyerek ekonominin kötüye gitmesine neden oluyorsa, uyaracağınız yerde bunu yapanların bulunmaması için, salgın nedeniyle yanlış bilgilendirme yapılıyor diye başvuracağınız Sağlık Bakanlığı’nın bu yanlış bilgileri vermemesi için reform şart.

Kendini din adamı olarak görüp bir babanın öz kızına şehvet duyması yönünde fetva yazmaya kalkması halinde, hakkında şikayette bulunacağınız bu kişinin Diyanet İşleri Başkanlığı görevlisi olmaması için reform şart. Haydi yapın şu reformu da bu iddiaları çürütün, seslendirenleri susturunb

DOĞALGAZ VE HAMSİ

Doğalgaz bulduk diye çok sevindik. Neredeyse ülkemizin tümüne yetecek diyecektik. Her dönem Karadeniz’de doğalgaz buluyoruz. Bulunan rezervi alt alta koyup topladığınızda 405 milyar metreküpe yükseldiği müjdesi verildi. Ne hikmetse her bulunan doğalgaz sonrası dışarıdan alınan miktarda azalma istenilen seviyeye gerilemiyor. 18 yılda Karadeniz’de doğalgaz, petrol bulduk ama vatandaşın cebindeki bu ürünlere harcamaya yetmez oldu. Hatırlarsınız yeni yılla birlikte doğalgaz yüzde 1 artışla 1000 metreküp doğal gaz için 1264 lira, ticarethane, sanayi ve elektrik üretim santralleri için ise 1414 lira olarak belirlendi. Sonuç itibariyle doğalgaz bir türlü çıkıp vatandaşla buluşamadı, ne buluştu derseniz, o da günün esprisinde.  



© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap