SON DAKİKA
SON DAKİKA


Partilerde koltuk sırası kime gelir?
7.12.2020

Siyaset sahnesinde rol alan parti liderlerinin kendilerine alternatif yetiştirmediği söylense de, ülkemizde maşallah bu konuda sıkıntı çekmedik. AK Parti’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra sıra kime gelir sorusunun cevabı, Süleyman Soylu çıkmış.

Partinin bünyesine sonradan katılan ama tam katılım gösteren Soylu’nun gösterdiği performans ve Erdoğan’a bağlılığı ona bu yolu açar mı derseniz, AK Parti’nin mevcut yapısı içerisinde o kadar şahin var ki, o koltuğa Soylu’yu oturtmazlar. Çünkü tabanın değil, tepenin aktörleri bu konuda karar veriyor. Hatırlayın Cumhurbaşkanlığı seçimini ve başbakan atamasını. CHP’de ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuğu için ilk adayın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğu söylense de üst üste sayısız seçim kaybeden Kılıçdaroğlu’nun gitme kararı vermesi, şimdilik mümkün görünmediği için, bu beklentinin cevap bulması şu an için olası değil. Yapılan anketlerde kendi ismi partisinin oy oranının üzerinde çıkan Kılıçdaroğlu, kolay kolay bırakmaz, CHP de muhalefetten kurtulmaz. Parti içi sorunlar çözüm bulmaz, hizip kazanı daha fazla alev alırsa, CHP’de lider değişimi olabilir.

MHP’de Bahçeli’nin koltuğuna Semih Yalçın ilk aday olarak gösteriliyor. Türkiye’nin her alanda emniyeti olan MHP’nin son dönemde her ne kadar sahip olduğu ilkelerden uzaklaşıp tabanının sesine kulak vermemesi lider değişimini getirir mi derseniz, getirmez. Çünkü iktidar partisi ile yol arkadaşlığı yapan parti lideri Devlet Bahçeli’nin veda etmesi çok zor. Şimdilik nasıl olsa iktidar ile her şey güllük gülistanlık gidiyor.

Parti tabanının yaşanan ekonomik sıkıntılar karşısında gösterdiği reaksiyonu görmeyen, her fırsatta iktidar partisinin savunmasını yapan Bahçeli’nin bugünkü tabloda, kolay kolay koltuğu bırakmayacağını söylemek gerek.

İYİ Parti’de Meral Akşener’den sonra Yavuz Ağıralioğlu, Koray Aydın, isimleri sıralanmış durumda. Akşener bırakmadığı sürece hiç kimse liderliğe heveslenmesin. İYİ Parti bugün yüzde 10 üzerinde oy alır diye görünüyorsa bunun nedeni Akşener’dir.

İYİ Parti’ye de CHP’nin hastalığı olan hizip bulaşmış durumda. Hariçten gazel okuyanların sayıları artmaya, istifa edip gidenler olmaya başladı. Siyasette akıllı yol izleyen Akşener’in partisi, seçimlerde Mecliste sahip oldukları sandalye sayısından fazla kazanamazsa tartışılır.

Tüm bunlar ülkemizdeki fotoğrafın yansıttıkları. Bir de dünyadaki gelişmelere endeksli bu tabloyu değerlendirmek gerek. ABD’nin yeni başkanı ile birlikte yeni bir dünya düzeni kurulacak gibi görünüyor. İşte bu düzende kendine yer bulan mı devam eder, bulmayan mı hep birlikte göreceğiz.

CEP DELİKTİ ŞİMDİ KESELER DELİNDİ

Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının, milletin sırtına yüklediği yük, gittikçe ağırlaşmaya başladı. Küçük esnafından büyüğüne ve iş insanına kadar etkilenmeyen alan yok. Millet kısıtlama sonrası keseden yemeye devam ediyor. Eskiden cep delikti, şimdi keseler delinmeye başlandı.

Kimse alınmasın gücenmesin, ekonomi kötü gidiyor, bunun örneğini de enflasyon rakamında gördük. O rakam kağıt üzerinde, bir de çarşıda, pazarda olan enflasyon var ki sormayın gitsin. Mutsuz, kaygı duyan milletin yüzde 70’e yakını ekonominin kötü gittiğini söylüyor.

Yapılan araştırmada ilginç olan rakam ise, MHP seçmeninin yüzde 66’sı ekonominin kötü olduğunu belirtiyor. İktidar partisinin memnuniyet oranı ise yüzde 43 civarında. Bu rakamlar önümüzdeki zaman diliminde ekonominin daha da kötüye gideceğinin işaretidir. Şimdiden herkes önlemini almalıdır. Laflara değil, imkanlarınıza bakarak yol haritası çizin, çizmezseniz yarın suçu kimsede aramayın. Sizi iktidar ya da muhalefet kurtaramaz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap