SON DAKİKA
SON DAKİKA


Para yok
15.06.2019
Batakta olan ekonomiye bir de seçim ekonomisi eklenince işler sarpa sarmaya başladı. Birçok insan işinden olurken, birçok işyeri de kepenk indirmeyi tercih etti. Ülkemin ekonomisine önemli katkı sağlayan iş insanları ise devletten alacağı KDV’yi alamaz oldu.
Ekonomide darbe üstüne darbe yaşanıyor, çözüm sunan yok, gündem İstanbul seçimi ile saptırılıyor, arada dış dünya ile ilgili üç beş cukkalı laf ile hayat geçiştiriliyor. Çöken ekonominin sonrasında maliyet artışları, döviz kuru gibi nedenlerle yaşanan zorluklar karşısında ayakta kalmaya çalışan iş dünyasına bir darbe de KDV iadelerinden geldi.
Bir yıldır bu konuda sıkıntı yaşayan iş dünyası talep ettiği ve milyarları bulan iadeler için kapısını çaldığı vergi dairelerinde işlemlerini bitirenler mal müdürlüklerinden ‘para yok’ cevabını alarak geri dönüyor.
Millet inim inim inliyor, fiyatlar tavan yapıyor, vatandaşın cebindeki delik büyüyor, aileler kara kara düşünüyor, işsiz sayısı artıyor, kepenkler kapanıyor duyan yok. Çözüm bulması gereken iktidar düşmüş İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçiminin peşine.

DAYATMA

Varsa yoksa İstanbul seçimi diyerek bütün efor bu kentteki seçimin kazanılması adına harcanıyor. İktidar partisi işi öyle boyuta taşıdı ki, belediye çalışanlarını itfaiyeciden imama kadar kayyum emri ile kurumun önüne yığıp seçilmiş başkanın aleyhinde konuşturdu.
Arkadaş bırakın milleti işini yapsın. Ne kadar dayatma yaparsanız o kadar tepki göreceğinizi sağır sultana sorsanız o size söyler. Vazgeçilmedi bu tür alışkanlıklardan. O toplantıya katılmayanları fişleyip olası seçimin kazanılması halinde sağa sola mı süreceksiniz, ya da iş akitlerini mi feshedeceksiniz? Ne hallere geldik. 
İktidarın kaybettiği belediyelerdeki borçlar almış başını gidiyor, yetmezmiş gibi belediyelerdeki fütursuz harcamalar da ortaya çıkmaya başladı. 46 günde 37.5 ton eti lop lop götüren mi ararsın, belediye kaynaklarını vakıflara aktaran mı ararsın, bedava arsa tahsisi isteyen mi ararsın kısaca ne ararsan var. 

BEDELSİZ TALEP

İstanbul Esenler Belediye Başkanlığının mülkiyeti İBB’ye ait ilçe genelindeki 12 alanın kendisine bedelsiz verilmesini istediği ortaya çıkıyor. Belediye Başkanı Tevfik Göksu ne kadar marifetli(!), görüyorsunuz di mi sevgili okurlar? Adam, İmamoğlu gelmeden bu mülkleri belediyesine almak için şimdiden ayar çekmeye başladı.
Neler talep etti derseniz, otopark, kültür merkezi, pazar yeri, belediye hizmet alanı ve yeşil alanlar, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü mülkiyetindeki spor kompleksinin de kullanım hakkı... Vay be! 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap