SON DAKİKA
SON DAKİKA


Papatya Falı Gibi
14.05.2020

Korana illetinin etrafımızı sarmasının ardından sayısız önlemler alındı, sonrasında alınan kararlarda esnemeler hayata geçirilmeye başlandı. Hepsi vatandaşlarımıza bu illetin bulaşmaması için yapılmakta. Daha öncede dile getirdiğim gibi bunların yaşanmasına neden olan salgın ortaya çıktığında tehlikenin boyutunu bilemeyenlerin bugün virüs ile ilgili sayısız görüş dile getirmesinin dikkatlerden kaçtığını kimse sanmasın.

Salgının hortladığı tarihlerde ortalıkta olmayan bilim adamlarının süreç içerisinde meydana çıkıp önlemler ile virüsün 2. ve 3. dalgasından bahsediyor. Kısaca her kafadan ses çıkmaya başladı. Birinci salgınıbilemeyenlerin yeni dalgalanmalar ile ilgili söylemlerine millet nasıl inanacak.

Bilim kurulunda yer alanlar vekurul dışında olanlar ekranlarda, gazete sütunlarında adeta papatya falı açar gibi salgın ile ilgili sayısız tahminlerde bulunuyor. Milletin kafası allak bullak oldu duyan gören yok. Bilim Kurulunun yaptığı toplantılarda hangi kararların alındığını net olarak bilen yok. Toplantılar yapılıyor son kararı ise siyasi irade veriyor.Bu da insanlarda siyasi irade alacağı kararları bilim kurulu üzerinden geçirerek uygulama yoluna mı gidiyor düşüncesine neden olduğunu söylemek isterim.

Salgın ülkemizde görüldüğü tarihten neredeyse 20 gün sonra üç aşamalı tedbirler ile ilgili kararlar alanların salgın ile dile getirdiği sayısız yorumu okuyoruz, dinliyoruz. Bu nedenle bilim insanlarının salgının yayıldığı günlerde tedbirlerden ya da yapılması gerekenler konusunda söylemde ve tespitlerde bulunmayıp salgının tehlike saçmasının ardından yorumlar, yol ve yöntemlerden bahsetmesi bilgi kirliliğine sebep olurken inandırıcı olmaktan da uzaklaşıyor.

Papatya yaprağı gibi, aşı tahmini, bulaşma yöntemleri, yasaklar gibi sayısız konuda yorumlar yapılıyor. Hiç kimse sormuyor ilk salgında neredeydiniz, o tarihi belemediniz, sonrasında yaşanacakların neler olacağını söyleyemediniz, yeni dalgaların getirisini, götürüsünü nasıl biliyorsunuz? Yaşanan gelişmeleri papatya falına benziyor adeta.

Bu lanet olası virüs kalbi, dişi, böbreği, kemiği, beyni, kulağı, burnu ve diğer organları etkilemiyor mu? Bilim Kurulunda kimlerin olduğuna baktığımızda, insan sağlığını ilgilendiren bütün branştaki doktorlarımızı görmek mümkün değil.

Korana sonrası dünyayı neler beklediğini bugün söylemek kolay da, virüs ortaya çıktığında bilimsel verilerle tespitler yapmak çok mu zordu. Var olan bir olay üzerinden önüne gelen öneriler sunuyor. Salgın milletin hayatını allak bullak etti. Sonuç olarak salgın nedeniyle bugün görüş belirtenlerin ilk dalgada nerede olduğunu millet merak ediyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap