SON DAKİKA
SON DAKİKA


Pamuk eller cebe!
12.04.2019

Seçim bitti, geçim derdi başladı dedik; ne duyan var ne işiten, varsa yoksa Trabzonlu Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı meşru seçimi sulandırıp İstanbul’u geri alma senaryoları ile gündem saptırılıyor.

Mutfaktaki yangın, delik cepler kimseyi ilgilendirmezken önümüzdeki hafta milletin cebinden Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprüleri, Avrasya Tüneli, İstanbul-İzmir ve Kuzey Marmara otoyolları için 3 milyar 650 milyon TL ödeme yapılacak.

Bunları gündem arasında kaynatmamak gerek. Vatandaş geçmediği köprünün ve otoyolların parasını cebinden yap işlet devret modeli ile ihale edilen firmaya ödeyecek. Çünkü bu firmaya garanti para taahhüdünde bulunuldu. 'Garanti geçişler sağlanamazsa geri kalanı hazineden ödeyeceğiz' denilmiş. Bu ulaşım yerlerinden geçiş ücreti döviz olarak belirlenmiş bir de. Hani ülke olarak bütün ithalat, ihracat işleri Türk Lirası üzerinden yapacaktık.

Ödeme işlemi önümüzdeki hafta yapılacak, sorun yokmuş, para hazırmış. Vay be millet inim inim inliyor, evine gıda, sebze, ekmek götüremiyor, bunlar yetmemiş gibi geçmediği köprü ve yolların parasını ödemeye mahkum ediliyor.

Para hazır açıklaması büyük meziyetmiş gibi de açıklanıyor. Kimin parasını kime veriyorsunuz Allah aşkına? Millet yoksulluk çadırlarına mahkum olmuş, bu yetmiyormuş gibi bir de bu parayı ödeyecek. Yazık günah! Bu nasıl anlaşma? O ki bu para milletin cebinden ödenecekti, neden devlet kendi yapıp ödeyeceği bu artı parayı kasasında tutmadı? Tutar mı canım, zenginin daha zengin, milleti daha yoksul yapmak varken?

Sevgili okurlar, millet olarak aldığımız nefes hariç her şeyin bedelini ödüyoruz. Öde öde bitmiyor, bir eli yağda, bir eli balda olanların kılı kıpırdamıyor, ülkeyi yönetenler ise milletin derdine derman olmuyor. Yaşananlara bakınca insan ne kadar bereketli ülkeyiz, harca harca bitmiyor diyesi geliyor insanın, ama harcanan paranın vatandaşın parası geliyor. Nasıl olsa vatandaşın cebinden çıkıyor ve kolay harcanıyor, ah bir de yapılan bu harcamalar bu anlaşmaları yapanların ceplerine dokunsa neler olur acaba dersiniz? Sonuç olarak haydi pamuk eller cebe, geçilmeyen köprünün ve yolun parasını ödemeye!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap