SON DAKİKA
SON DAKİKA


Oy sayım tantanası
10.04.2019

Seçim bitti, günlerdir yapılan itirazlarla yatıp kalkıyor millet. Ankara’da son noktayı YSK koydu. Mansur Yavaş mazbatasını alıp göreve başladı. Yavaş, görevi devralmasından sonra belediyenin içinde bulunduğu konumu yapacağı açıklamalarla ortaya koyacak. Millet olarak başkent belediyesinde 25 yılda neler olmuş hep birlikte öğrenmek milletin en doğal hakkı.

Gelelim İstanbul’a günlerdir Trabzonlu Ekrem İmamoğlu’na mazbata vermemek için sayım üstüne sayım yapılıyor. Yapın kardeşim, yapın da milletin beklediği hizmetler ne olacak, onları hesaplayan yok. İstanbul’da biten sayımların ardından genelinin sayımı adına istekte bulunmanın karşılığını usulsüzlük gibi bir söylemi oturtmak inanın kimseye inandırıcı gelmiyor.

Bugün ayın 10’u, seçim biteli bu kadar zaman geçmiş oy sayım tantanası sürüyor. Hani en güvenilir seçim sistemi bizdeydi. Bunu söyleyeceksin, ardından sayım fırtınası kopartacaksın. Allah aşkına bu girişimler hiç de inandırıcı gelmiyor. Bir oy ile kazanılmış olması geçerli oluyor, binlerce fark kabul görmüyor. Size gelince iyi, başkasına gelince kötü gibi bir yaklaşım göstermek demokrasiye saygı olmaz. Partilere ya da kişilere göre demokrasi olmaz di mi sevgili siyasetçilerimiz?

İnsan düşünmüyor değil, büyükşehirlerde kayıplar yaşayan iktidar 4.5 sene sonraki genel seçimde kayıp yaşarsa ülkemin halini düşünemiyorum. O zaman kim bilir neler olur. Yıllarca ülkeye hizmet için emek verenleri millet bir süre sonra yaptıklarını yetersiz bularak değiştirme hakkına sahiptir. Buna da herkesin saygı duyması gerekir.

Bugün İstanbul ve Ankara’da kopartılan fırtına dış dünyaya yansıyorsa düşünün genel seçimde iktidar kaybettiğinde neler olur. Seçilenler paşa paşa görevlerini yapacak, millet zamanı geldiğinde sandıkta karşılığını verecek.

İstanbul bir dünya kentidir. Dünyanın bu kentle ilgilenmesi de o kadar doğaldır. İstanbul’daki seçimlerde yapılanların neredeyse hepsinin usulsüz olarak yorumlanması ise akla geçmiş dönemlerde muhalefetin aynı doğrultuda dile getirdiklerini getiriyor. 'Demek ki ülkemizde iktidarın seçimleri kazandığı dönemde de usulsüzlük yapılmış' diyerek tantana mı çıkarmak gerek?

Millet sandıktan çıkan sonuca razı gelmiş, kazanan iş başı yapmış, herkes yoluna gitmiş ve bugünlere gelinmiş. Muhalefetin geçmişteki seçim itirazlarına söylemde bulunan iktidarın bugün kendisi aynı söylemlerde bulunup adımlar atmakta. Bu da 'Gülme komşuna gelir başına' sözünü hatırlatmakta.

Sonuçta ülkeyi germeyip, geçim derdine düşen milletin sabrını taşırmadan bu sürecin geçmesi en büyük temennimdir. İktidara, muhalefete de oy veren ülkemin vatandaşıdır, hepsi birdir, bütündür ve Türkiyelidir. Ülkemizin her ferdi siyasetçiler kadar değerlidir ve baş tacı edilecek kadar önemlidir. Bu nedenle millet mutfaktaki yangının sönmesini bekliyor, bitsin artık bu oy sayım tantanası.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap