SON DAKİKA
SON DAKİKA


Onun adı alay değil dik duruştur!
10.10.2020

 
Türkiye’nin; ulusal çıkarları, milleti, vatanı, bayrağı ve devleti söz konusu oldu mu kimsenin gözünün yaşına bakmayacağını artık dünya devletleri öğrenmeli. Ülkemize karşı bugüne kadar hayırlı rüya görmeyen ülkeler ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ anlayışı ile kendilerine gösterilen yaklaşım sonrası şımarmaktan geri kalmamışlardır.

Azerbaycan’da kardeşlerimize karşı savaş suçu işleyen Ermenistan’a 30 yıldır ses çıkarmayanlar bugün ülkemizin dik duruşunu bir kez daha gördüler. İşte bu doğrultuda yaşanan gelişmeleri değerlendiren Fransız Le Monde gazetesinde, Türkiye ile ilgili dikkat çeken bir yazı yayımlandı. Alain Frachon tarafından "Devasa bölgesel güç olan Erdoğan'ın Türkiye'si, Kremlin ve Beyaz Saray ile dalga geçiyor" başlığıyla paylaşılan yazıda, Ankara'nın Dağlık Karabağ konusunda Azerbaycan'a olan desteğine işaret edilerek Türkiye’nin ABD ve Rusya’dan korkmadığının altı çizilmiş.

Bu düşünceyi yansıtanlar hala Türkiye’nin bir sente muhtaç olduğu günlerde olduğunu sanıyor. Kim ne derse desin bütün eleştirilere rağmen Türkiye’nin ayaklarının üzerine dik duran ve elini, dilini ülkemize uzatanlara karşı tepki koyan bir ülke olduğunu artık dünya görmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk milleti, Türk devleti, Türk bayrağı ve Türk vatanı konularında tavizsiz olduğuna dalga geçiyor yakıştırması yapanlar hala anlayamamışlar. Azerbaycan, Doğu Akdeniz, Ege gibi konularda izlenilen yol bu kararlılığı bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili alay ediyor gibi bir düşünceye sahip olanlar şunu unutmasınlar ki karşılarında söz konusu vatan, millet, bayrak ve devlet olunca gerisi teferruat diyebilecek kadar dik duran bir lider var.

AVRASYA GERÇEĞİ

Bölgemizin tek vakıf üniversitesi olan Avrasya’nın Yomra Yerleşkesi’nde yaşanan olay beraberinde çeşitli yorumları da getirdi. Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız başta ilgili ve yetkililere eleştiri yapmak için saf tutanlar oluşmaya başlandı.

Ülkemizdeki vakıf yada özel üniversitelere bir bakın bakalım devletin imkanlarından, arazilerinden faydalanmayan var mı? Birçok alanda kendi ekonomisi ile ayakta durmaya çalışan Avrasya Üniversitesi’ni işgalci diye niteleyen yada farklı bir sınıfa koyup değerlendirenler özel yada vakıf üniversitelerinin fotoğrafını iyi çeksin yada araştırsın bakalım kim devletin imkanlarından yada varlıklarından ne kadar faydalanmış.

Avrasya Üniversitesi, bölgemizin yüz akı bir eğitim kuruluşudur. Kolay kurulmadı bu üniversite. Sayfalara sığmayacak badireleri, engelleri aşarak bugünlere geldi. Trabzon’un ekonomisine kattığı değer ise işin ayrı bir boyutu.
Trabzon kim bir alanda yükseliyorsa, onu alaşağı etmek gibi bir alışkanlığa sahip oldu. Kim taş üstüne taş koymaya çalışıyorsa onu kapı arkasında yok etmek için kulisler yapılır oldu. Birde hariçten gazel okuyup sağda solda ağız ishali olmuş gibi konuşan asalaklar var ki onları sormayın gitsin.

Avrasya Üniversitesi, bölgemizin ayakları üzerine duran sağlam bir eğitim yuvasıdır. Trabzon İdare Mahkemesi’nin kararına rağmen onu yok etmek için siyasetten başlayıp diğer alanlarda yer alan aktörlerin attıkları yıkıcı adımların ardında üniversitenin nimetlerinden faydalanma yada üniversite üzerinde baskı oluşturup kendi isteklerini hayata geçirme düşüncesi yatıyor olmasın!

Aleni söyleyeyim, hak hukuk ve adalet varken başta Yıldız olmak üzere Avrasya’nın ilgili ve yetkililerini karalama içeren sözlerle bir yere varılamayacağını unutmamak gerek. Yomra da bizim Avrasya Üniversitesi de. Önemli olan, bizim olanları büyütmemizdir. Düşün Avrasya Üniversitesi’nin yakasından.


 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap