SON DAKİKA
SON DAKİKA


O yumruk ders olmalı
24.04.2019

CHP Genel başkanına atılan yumruk Türkiye’ye atılmıştır, demokrasiye, bağımsızlığa, özgürlüğe atılmıştır. Bu yumruğun yarattığı depremden herkes ders çıkarmalı. Ülkemizin, milletimizin huzura, barışa ihtiyacı var, herkesin bu anlamda üzerine düşeni yerine getirmek gibi bir sorumluluğu vardır.



Bir seçim yaptık kazanma adına öyle öfke dili kullanıldı ki, ekonomik sıkıntılar içerisinde boğuşan insanımızın öfkesinin taşmasına neden oldu. Bu yumruk yarın bir başka kişiye atılmaması için önce siyasiler, sonrasında millet olarak hepimize görev düşmekte. 



Milletimizi yumurta gibi tokuşturmaktan vazgeçmek gerek. Kutuplaştıran söylemler artık geride kalsın, öfke dolu sözler artık tekrar edilmesin, oy adına milleti gerecek adımlar atılmasın artık. El ele verilsin, kol kola girilsin hep birlikte güzel Türkiye için dayanışma içinde olunsun artık. İnanın kullanılan bu öfke dile nedeniyle yaşananları yarınlarımız olan torunlarımız, evlatlarımız okuduğunda sizlere sitem edecektir.


Bu ülke hepinize, hepimize yeter. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının emanet ettiği güzel ülkemizde onun gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak için çok çalışalım. Cumhuriyet gibi önemli bir yönetim biçimine sahibiz. Yönetimini beğenmediği yöneticileri seçimlerde değiştirme hakkının millette olduğu cumhuriyete sahip çıkmak gerek. Cumhuriyet yönetenleri siyasal bakımdan halka “sorumlu” duruma getirir: yönetilenleri tebaa, kul olmaktan çıkarıp vatandaşlık konumuna yüceltir. Halkın, iktidarın ve tüm buyrukların kulu olmasına izin vermeyen cumhuriyete sımsıkı sarılmalıyız. Türkiye Cumhuriyeti hepimizin, bizim bizden başka dostumuz yok, geriye değil ileri bakarak çocuklarımıza, torunlarımıza aydınlık bir Türkiye bırakalım.


Türk Milleti'nin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet ilkesidir vurgusu yapan Atatürk’ün 1926 yılında cumhuriyet ile ilgili söylediği, “Temeli büyük Türk milletinin ve onun kahraman evlâtlarından mürekkep büyük ordumuzun vicdanında akıl ve şuurunda kurulmuş olan Cumhuriyetimizin ve milletin ruhundan mülhem prensiplerimizin bir vücudun ortadan kaldırılması ile bozulabileceği fikrinde bulunanlar, çok zayıf dimağlı bedbahtlardır. Bu gibi bedbahtların, Cumhuriyetin adalet ve kudret pençesinde lâyık oldukları muameleye maruz kalmaktan başka nasipleri olmaz. Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Ve Türk milleti emniyet ve saadetinin kefili olan prensiplerle medeniyet yolunda, tereddütsüz yürümeğe devam edecektir.”


© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap