SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ne Günlere Geldik
5.05.2020

Tehlikeli bir yola doğru gidiyoruz. Siyaset sahnesinde liderlerin birbirlerine karşı söylediği ağır ve hakaret içeren sözlerin toplumu ne kadar gerdiğini ve sinir sistemlerinin ne kadar bozulduğunu yaşanan son gelişme gözler önüne sermiştir.

İktidarın muhalefet söylediği sözler karşı muhalefet cevap veriyor, orta yol hiç ama hiç bulunmuyor. Kutuplaştırma, ayrıştırma; hedef gösterme, tehditler havada cirit atmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aynı zamanda AK parti Genel Başkanı. Yaşanan bunca çirkinliğe ve tırmanışa son verme adına ülkemizin bir numarası olarak gerekli adımı atmalı. Dün gazetelerde kendini AK Parti Kadıköy Gençlik kolları üyesi olarak tanıdan bir kişinin internette bir kavanoz mermi paylaşarak muhalefet partisi CHP’yi hedef alan çirkin ifadeler kullanmasının kabul edilir tarafı yok.

Şunu hemen belirteyim, AK Partili yada bir başka partili de olsa aynı düşüncedeyim, böyle bir anlayışı ve söylemi ret ediyorum. Arkadaş burası Türkiye Cumhuriyeti, muz cumhuriyeti mi arkadaş, beğenmediğin düşüncenin sahibini mermi resimleri ile tehdit etmek hiçte kabul edilir bir tavır değil.

Nereden nereye geldik, milleti kutuplaştırmayın, itelemeyin, ötelemeyin, sizin gibi düşünmeyeni linç etmek için her alandan saldırmayın diye diye dilimizde tüy bitti, sonuçta geldiğimiz durum bu oldu.

Nereli olursa olsun, kimsenin birilerini tehdit etme hakkı yoktur. Böyle bir hakta kimseye verilmemiştir.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, partili bir lider olarak bu işe el atıp, bundan sonra doğacak olumsuzlukların önüne geçmesi gerekir. Diyeceğim, siyasetçiler bu gelişmeden sonra umarım söylemlerine biraz daha özen ve dikkat gösterir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap