SON DAKİKA
SON DAKİKA


Musakka ve Antrikot
20.04.2019
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devralan Ekrem İmamoğlu mutfağa gidip, "Yemekte ne var?" diye sorunca "Çalışanlara musakka, sizin içinde antrikot" cevabını aldı. Bunun üzerine İmamoğlu, "Birine musakka, birine antrikot olmaz, hepsi aynı olacak" sözleriyle bir kez daha farkındalığını ortaya koydu.
Buradan yola çıkarsak, demek ki geçmiş dönemde belediyede böyle bir uygulama yapılıyordu. Başkan ve havarisi antrikot gibi dananın göğüs omurları üzerinden boynuna kadar olan kısmından elde edilen en lezzetli eti yiyor, çalışanlar ise musakkaya talim ediyordu. Buna İmamoğlu dur dedi. 

Başkan İmamoğlu'nun mutfakta düne kadar hangi yemeklerin piştiğine de bakması gerek. Alın teri döken belediye çalışanları ile yönetenler hep böyle ayrı ayrı yemek mi yiyorlardı? Bunu hem personel hem de kamuoyu öğrensin.
Antrikotun kilosu 60-70 lira, bu fiyata hangi akıl böyle bir tercihi yaptırmış diye sorsun. Musakkanın başlıca malzemesi olan patlıcanın fiyatı ise 7-8 lira. Geçmiş dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde böyle bir uygulama yapılıyorsa, düşünün diğer alanlarda ne tip uygulamalar yapılıyordur!

Gelelim İmamoğlu’nun balıkçı lokantasına gitmesine... Kardeşim sen de git, ister etçiye, ister balıkçıya. İmamoğlu’nun balıkçıya gitmesini belediye personeli yemeği ile bağdaştırmanın adı olsa olsa hazımsızlık olur. Acaba her gün o mutfaktan bu karalamayı yapanlar da mı faydalanıyor diye soruyor millet. Gelin bu tip varyasyonlardan vazgeçin; millet artık bu tip sallamaları yemiyor, yemediği için de Ankara ve İstanbul gibi illerde 25 yıllık saltanata son verdi.
İmamoğlu’nun balıkçıya gittiği yorumunu yapanları araştırın bakın; onların etçiden, köfteciden, balıkçıdan çıkmadıklarını görürseniz şaşırmayın. Onlar böyle bir tercih yapıyorsa vallahi billahi takdir eder alkışlarım, çünkü benim ülkemin vatandaşı her şeyin en iyisine layık. Belediyede alın teri paylaşılıyorsa, hak edilen yemek de aynı şekilde paylaşılmalı.

Hani derler ya, ‘Ele verir talkını, kendi yutar salkımı’ diye. Ayrıştırmanın belediye mutfağında yaşandığına şahit olduk, bakalım önümüzdeki günlerde ne gibi ayrıştırmalarla karşılacağız merakla bekliyorum. Mutfakta böyle ise kim bilir İstanbul ve Türkiye’de nasıl bir ayrıştırma yaşanıyordur. Umarım bu musakka ve antrikot meselesi herkese ders olur.



© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap