SON DAKİKA
SON DAKİKA


Müesseseler serbesttir
14.04.2020

Dün Kuzey Ekspres Gazetesi sahibi Hasan Kurt gazetelerin sayfa ve personel sayılarının düşmesi konusunda çağrı yapmış. Kurt gazetelerin içinde bulundukları koşulları dile getirerek ekonomik anlamda yaşanılan krizden çıkmanın çarelerini dile getirmiş.

Müesseseler serbesttir. Kararlarını kendileri alırlar. Bu doğrultuda da Hasan Kurt dahil kurumların kendi kararlarını kendilerinin vermesi gerektiğini düşünüyorum. Nasıl kurumlar yayın hayatına başlarken bağımsız karar vermişse bu konuda da kararı da hür iradeleri ile alabilirler.

Ülkemizin içinde bulunduğu koşullarda gazetelerin izleyeceği yol ile alacakları kararlar kendilerini bağlamalı. Her kurum, kuruluş, gazete, dergi, televizyon izleyicilerine okurlarına karşı sorumluluklarını bağımsız olarak nasıl yerine getiriyorsa, sayfa sayısı ve personel azaltma konusunda da bağımsız hareket etmeyi tercih etmeli. Her gazete ekonomik anlamda kendi kararını alacak güç ve iradeye sahiptir. Böyle bir karara hiçbir kurum dahil olmaz ve olamaz.

Bir kez daha bu sütunlardan altını çizmek isterim ki Karadeniz Gazetesi olarak çalışma arkadaşlarımızla birlikte okurlarımıza karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirirken de kendi kararımızı da kendimiz veriyoruz. Gönlümüz her gazetenin kendi kararını kendi hür iradesi ile vermesinden yanadır.

AKINCI NEYİN PEŞİNDE

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyete Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tehlikeli sularda yüzmeye başladı. Bir milletin tarih yazdığı Kıbrıs’ta bugün yaşananlar özgürlük uğruna şehit olanların kemiklerini sızlatır hale gelmeye başladı.

Dünyanın başına bela olan virüs nedeniyle ülkemizde sürdürülen mücadele her türlü eksikliğe ve aksaklığa rağmen en üst seviyede devam ederken, zorda kalan ülkelere de yardımda bulunuluyor. Uçak dolusu yardımlar birçok ülkeye giderken vatanımızın bir parçası olan KKTC’de Cumhurbaşkanı Rum kesiminin kapısını çalma basiretsizliğini gösteriyor. Bu nasıl bir anlayış Akıncı’ya sormak gerek,

Akıncı Rum yönetiminin 35 bin liralık ilaç yardımı yapacağını açıklamış. Bu kadar vurdumduymaz ve geçmişi unutan bir cumhurbaşkanı olabilir mi? Kardeşim destek alınacaksa adres belli Türkiye Cumhuriyeti.

Akıncı’nın bu Rum hayranlığı insanı hayrete düşürüyor. Soydaşlarımıza karşı şerefsizce muamelede bulunan Rumların yardım teklifine en ağır cevabı vermesi gerekirken bunu bir lütuf gibi açıklaması çok manidardır. Kardeşlerimize karşı şerefsizlikleri yapmaktan geri durmayan bir kesimin ilaç adı altında ne malum bu şerefsizliklerini sürdürmeyecekler. Kardeşim ilaç istenecekse, tıbbı yardım alınacaksa Türkiye Cumhuriyeti var. Salgın sonrası kardeşlerimize maddi, tıbbi ve gıda yardımı yapılmış, yapılmaya da devam ediyor. Akıncı’yı akli selim olmaya davet ediyor, Türkün, Türk’ten başka dostu olmadığını bir kez daha hatırlatıyor, kendisine soruyorum neyin peşindesin.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap