SON DAKİKA
SON DAKİKA


Maske bilmecesi
30.04.2020

Salgın sardı etrafımızı, her türlü önlemek başvuruluyor bu virüsün yayılmaması için. Sokağa çıkma yasağı geliyor, ardından halk sokaklara akın edip önlemleri yerle bir ediyor. ‘Umurumda mı dünya’ diyerek yasakları alt üst ediyor. Yasağa karşı alerjisi olan bir milletiz ama bu yasağın sağlıklı yarınlar için olduğunu unutup geleceğimizi karartıyoruz. ‘Lütfen kurallara uyun’ çağrısını yineleyerek maske olayına değinelim biraz. Sağlık hizmetlerinden bedel ödemeden faydalanan millete bir maskeyi doğru dürüst dağıtamadık gitti. Altı üstü bir liralık maske. Eczacılara havale edildi, beğenilmedi, PTT, e-devlet dağıtacak dendi, bekle ki maske gelecek. Vatandaş bir maske alabilmek için ne yapacağını şaşırdı.

 

Eczanelere iş ihale edildi, onların çalışma düzeni karmaşaya döndü. Altı üstü maskedir, bedava denildi, verirsin eczaneye, vatandaş kimlik numarasını verir alır maskesini, nasıl olsa bilgisayarın tuşuna vuruldu mu o kişinin maske alıp almadığı görülüyor. Bunun neresi zor ki içinden çıkılmaz hale getirildi? Eczaneleri kimse günah keçisi ilan etmeye kalkmasın, bu işi kim üstlenmişse onun beceriksizliğidir maske olayı. Maske işi bilmeceye döndü, çöz çözebilirsen.

 

Salgına karşı maske zorunlu oldu. Devlet ücretsiz dağıtacaktı ancak olmadı. Vatandaş sokağa nasıl çıkacağını bilmiyor. Uzmanlar yol gösteriyor: Maske cüzi bir fiyata satılsın, geliri sağlıkçılara kalsın çağrısı yapılıyor. Hadi bakalım bari bunu başarın. Nasıl olsa milletin ekonomisi salgın nedeniyle batağı sürükleniyor, maskeyi de verin parayla olsun bitsin. Alışılmış nasıl olsa, işler biraz sarpa sarınca çözüm milletin cebindekini almakta bulunur ya. ‘Satılan maskenin bedeli sağlıkçılara gitsin’ çağrısı yapılıyor. Vallahi ülkemizde o kadar yardım toplandı ki bu paraların harcandığı alanlar belirsizliğini koruyor. Sağlıkçılarımız için toplanırsa bu para, açılacak hesaba sağlıkçılardan başkasına dokunma yetkisi verilmezse belki olur.

 

Sağlık ordumuzun aslanlar gibi verdiği mücadeleye buradan alkış tutuyor, hepsinin önünde saygı ile eğiliyorum. İyi ki varsınız. İyi ki benim ülkemin sağlı ordususunuz, sizlerle ne kadar öğünsek azdır. Sizin fedakarlığınızı dilerim herkes kendine örnek alır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap