SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kötüye giden ekonominin kapı arkasındaki kan emiciler
13.02.2021

Ekonomi kötü, alarm zilleri çalıyor, Merkez Bankası rezervleri eridi, kötü gün parası bile bitti diye yüzlerce kez yazıldı çizildi. Ekonomide yaşananları değerlendirirken fotoğrafa dünya ölçeğinde bakmak gerek. Ülkemizde yaşanan ekonomik gelişmelerin dünya ekonomisi ile endeksli olduğunu düşünmek gerek. Ekonomide yaşanan gelişmelerin tümünü dış etkenlere bağlamamak gerek, ülkemizde de yanlış politikaların dışarıdaki ekonomi alanındaki güçlü sermayenin ülkemizde etkin olmasına neden olduğunu da hesaplamak gerek.


Dünya ekonomisine etki eden FED diye konuşulan Amerika Merkez Bankası’nın sahiplerine bakmak gerek. Defalarca buradan dile getirmiştim, bu bankanın en büyük hisselerine David Rockefeller, Rothschilds, Paul Warburg, Jacob Shiff ve James Stillman aileleri sahiptir.


Rothschild ile birlikte, Schiff, Warburg, Rockefeller, Morgan, Harriman, lazard Bros. Goldman Sachs, Brown Brothers, J. Henry Shroder Banking Co. ve Lehman Bros’tan oluşan 11 ailenin hükümranlığı kırılmadığı sürece ekonominin düze çıkması imkansız gözüküyor.


Bu aile ile ilgili kaynaklarda yer alan serüvene kısaca göz atıp ülkemizdeki ayağını nasıl oluşturdukları şu şekilde ifade edilmiş:

“Özellikle 19. yüzyılda Avrupalıların aldığı birçok hayati kararın perde arkasında varlığını hissettiren bu Musevi banker aile, Osmanlı’nın yıkılmasında da etkili oldu

Ailenin kurucusu olan Mayer Amschel Rothschild (1744-1812), Frankfurt’un Yahudi mahallesinde (Frankfurter Judengasse) yaşayan bir bankerdi.

5 erkek ve 5 kız çocuğu yetiştiren baba Rothschild’in ölümünden sonra oğulları Avrupa’nın en önemli merkezlerine gidip, bankerlik faaliyetlerini oralarda sürdürdüler.


ELMAS İÇİN AFRİKALILARA ELMAS, TÜRKLERE TÜTÜN İÇİN KIYDILAR


Onunla aynı adı taşıyan torunu Nathan Mayer Rothschild (1840-1915) ise, Baron unvanı alan ilk Rothschild oldu. Baron 1. Rothschild, yine bir Yahudi olan De Beer’in kurucusu Cecil Rhodes’i finanse edip, onunla birlikte güney Afrika elmasının nimetlerinden yararlanırken, yerli halk korkunç katliamlarla karşı karşıya kalmıştı.


Burada durup, Reji şirketinin tuttuğu kolcuların öldürdüğü Türk tütün üreticilerini aklımıza getiriyoruz. Ellerindeki tütünü çok ucuza kapatmaya çalışan Rothschildlerin Reji şirketinden tütününü kaçırıp, biraz daha pahalıya başkalarına satmaya çalışan bu "emekçi" insanlar, kendi topraklarında "kaçakçı" durumuna düşürülmüş ve iddialara göre on binlercesi acımasızca öldürülmüşlerdi.


Türkiye’nin Rotschild ile ilk tanışması uzun yıllar öncesine dayanıyor. Baron Rothschild, bankanın Osmanlı İmparatorluğu ile geçmişi olduğuna da işaret ederek ilk kredi ilişkisinin Kırım Savaşı ardından yaşandığını söyledi.

1864 yılında Kırım Savaşı’nın ardından Osmanlı İmparatorluğu’nun Fransa ve İngiltere’nin garantisinde 5 milyon sterlin kredi aldığını hatırlatan Rothschild, ilerleyen yıllarda aynı miktardaki kredinin iki defa daha tekrarlandığını söyledi.
Türkiye’de herhangi bir faaliyette bulunmadığını kaydeden Rothschild, Türkiye’de özelleştirme sürecinin gelişimiyle bu ülkedeki faaliyetlerini hızlandırdıklarını söyledi.

Rothschild, büyük şirketlere, önde gelen aile şirketlerine alım-satım ve şirket evliliği konusunda danışmanlıklarıyla öne çıkıyor.


SON DÖNEMDE TÜRKİYE’DE AKTİF OLDULAR


Son dönemde Türkiye’de aktif olan Rothschild, Türk Telekom için özelleştirme alternatifleri geliştirilmesinde danışmanlık yaparken, GSM şirketleri Aycell ve Aria’nın birleşmesinde ve Telsim’in TMSF tarafından satılması aşamasında Türk Hükümeti’ne danışmanlık hizmeti verdi.

Ayrıca Çolakoğlu ailesine ait Türk Ekonomi Bankası hisselerinin BNP Paribas’a satışında danışmanlık veren şirket, Garanti Bankası’na ortaklık aşamasında GE Finance şirketine ve Denizbank’ın alımında Dexia Bank’a danışmanlık yaptı.


Dünyanın en büyük finans danışmanlık kurumlarından birisi olan Rothschild, dünyanın 25 ülkesinde 2 bin 500’den fazla personelle hizmet veriyor.

2005 yılında Financial News tarafından yılın bankası olarak seçilen Rothschild’in dünya genelinde yaptığı işlemlerin toplam büyüklüğü 700 milyon Avro düzeyini buluyor.

Rothschild, yaptığı 183,1 milyar dolarlık işlemle Avrupa’nın en fazla şirket evliliği danışmanlığı yapan firması konumunda.”


Bu aileler parayı basıyor, Merkez Bankası’na bunlar ortak oluyor, ekonomiyi bunlar yönetiyorsa ne kadar vahlanılırsa vahlansın boşuna. Zaman içerisinde bunların etkinliğinin kırılması bir tarafa giderek güçlendiler. Dünyanın kanını emen ve sayıları üç yüzü bulan bu zilletten kurtulmak çok zor hale dönüştü.




© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap