SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kim Bunlar Kim?
25.05.2020

Bayramın yüzü suyu hürmetine dileğimdir, dinimin üzerinden zırvalayanları Yüce Rabbim ıslah etsin. Fırsat bulan dinim hakkında öyle şeyler söylüyor ki insan fıttırıyor. Yahu siz kimsiniz, size benim dinim hakkında ahkam kesme hakkını kim verdi?

Birisi çıkıyor çocuklar için fetva veriyor, diğeri çıkıyor namaz hakkında kelam ediyor, diğeri yaşadığımız salgın nedeniyle ahkam kesiyor, kimsiniz siz kim? Ahhh Diyanet İşleri Başkanlığı ah! Bunlara bu fırsatı nasıl veriyorsunuz. Susturun şu adamları artık.

Dine değil hurafelere karşı olan Mustafa Kemal Atatürk Diyanet İşleri Başkanlığı’nı işte ortalıkta cirit atan bu tiplere fırsat vermemek için kurdu. Bugünleri görerek, “Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır” demiştir.

Anayasanın 136. maddesinde, "Genel idare içinde yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı, laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasî görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışmayı ve bütünleşmeyi amaç edinerek, özel kanununda gösterilen görevleri yerine getirir" hükmü yer almaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na sesleniyorum, bu maddenin gereğini lütfen yapın ve Atatürk’ün dediği gibi yaşadığımız bu müstesna ve anlamlı günlerde meydanı bunlara bırakmayın.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap