SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ketenpere
6.04.2019

Seçim yapıldı, oy sayımına itiraz üstüne itiraz geliyor. Bütün gözler İstanbul’a çevrilmiş durumda. Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanmasının ardından yaptığı söylemlere AK Parti ve MHP laf yetiştirme yarışına girdi. Öyle bir eda ile söylemlerde bulunuyorlar ki adeta İstanbul’u Ekrem İmamoğlu’na yedirmeyeceğiz havası estiriyorlar.

Burada bir şeyi hatırlatmak isterim, kendi başarısızlığını tartışmak, 'Biz nerede yanlış yaptık' demek ve Cumhurbaşkanı'nın dediği gibi gönüllere neden giremediklerini araştırmak yerine İstanbul ile yatıp kalkıyorlar. İstanbul ile bu kadar ilgilenilmesi aklıma 'Acaba bu işin arkasında farklı bir şeyler mi var' sorusunu getirmiyor değil.

'Ekonomisi ile ülkemizin en büyük kenti olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde ortaya çıkmaması gereken işler mi var?' diye de düşünüyorum.

AK Parti kurucusu, eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış’ın ‘Ketenpereye getirip İstanbul’u almak istiyorlar’ söylemi çok önemli. Yakış’ın ‘İstanbul’un bırakılmamasının hem usulsüzlüklerin ortaya çıkmasından hem de kaynakların kesilmesinden duyulan endişe’ olarak yorumu ise konunun ehemmiyetini bir kez daha arttırmakta.

Yakış’ın söylemleri bunlarla da bitmiyor. İstanbul’u CHP alırsa AK Parti’nin kurallara aykırı harcama yapıp yapmadığının da ortaya çıkacağına dikkat çekiyor. Yakış’ın yandaş şirketlerin musluklarının kesileceği nedeniyle AK Parti’nin büyük kavga kopardığını söylemesi ise olaya farklı boyut getirmekte.

İstanbul’daki seçim kavgasının ardında yatan gerçekler bunlar.

Ülkemizde yandaş şirketlerin en fazla gelir elde ettiği belediyeler olduğunu hepimiz biliyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin el değiştirmesi halinde ortaya çıkacak tablonun vahameti ve yandaşların nasıl palazlandığının ayyuka çıkması ülkemizde bir değişimin de habercisi olacaktır.

İstanbul’u takip etmek, yaşananları anbean izlemek herkesin görevi olmalı. Bu nedenle İstanbul’un ketenpereye kurban gitmesine seyirci kalmamak gerek.

(Ketenpere: Hile, oyun, kumpas, dolandırıcılık, tuzak)

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap