SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kefen parasıda gitti
19.07.2019
Hadi gözünüz aydın! Torba kanun çıktı, Merkez Bankası’ndaki kefen parası hazineye gitti. Hep dedik, deniz bitti kara göründü ama dinletemedik, sonunda merkezdeki kefen parası olarak adlandırılan ihtiyat akçesi de hazineye devrediliyor.

Birikmişler, bundan sonraki akçeler doğrudan hazineye gidecek. Devletin kaynakları tüketildi, sonunda ülkenin zor günleri için saklanması gereken akçeler de hükümetin emrine verildi. Öyle bir savurganlık var ki önüne geçilemiyor, ülkemiz yönetiminin en üst kademesinden bakanlıklarına varıncaya kadar öyle harcamalar yapıldı ki, kaynaklar tüketildi, kefen parasına sıra geldi.

Kaynakların tüketilmesinin açtığı eksiği kapatmanın bir başka yolu da bulundu: Yurt dışına çıkışlarda alınan harç miktarı 45 lira zamlandı. Durun bitmedi! Elektriğe yeni zam yolda haberiniz olsun!
Makine Mühendisleri Odası, Temmuz ayı elektrik ve doğalgaz raporunu açıkladı, yine vatandaşın sırtına ek yük gelecek. Raporda temmuz ayında yapılan zamla birlikte elektrik fiyatlarının son 1.5 yılda yüzde 50-98.2 oranında arttığı belirtilmiş. Oda Başkanı Yunus Yener, siyasal iktidarın izlediği, toplum çıkarları değil, özel şirketleri kollayan politikaları nedeniyle elektrik ve doğalgaza yeni zamların gündemde olduğunu haber verdi.
Bu yılın başında yapılan indirimler seçimlerin sonrasında yapılan zamla geri alınmıştı. Konut abonelerinin en çok olduğu kentlerde, indirim sonrasında dahi fiyatların 2017 sonuna göre yüzde 18.5- 29.13 oranında arttığı gerçeğini unutmamak gerek.

Her gün yaşanan çöküşle ilgili olumsuzlukları hatırlatıyoruz, milletin sabrının kalmadığını seslendiriyoruz, belki işin başında olanlar, yalaka ve yağdanlıkların örtbas ettiği bu tabloyu gören, duyan olur diye ancak herkes kulağının üzerine yatmış durumda. 
Milletin yastık altındaki tüketildi, elindeki kefen parası eridi gitti, devletin kaynakları tek tek satıldı, gelir akarı kesildi, ya da birilerine imkan olarak sunuldu, sonunda da ülkenin kötü günler için biriken ihtiyat akçesine sıra geldi. Bu kadar kaynağın eritildiği bir ülkede milletin cebine giren tek kuruş yok. Sormak gerek: Nereye gitti bu kaynaklar?  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap