SON DAKİKA
SON DAKİKA


Karadenizlilerin üstü çizilmez
27.10.2020

 
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İstanbul’da ilçe başkanlarını görevden alması beraberinde çeşitli yorumları da getirdi. Yorumların en çarpıcı olanı ise “İstanbul’da Karadenizlilerin üzeri çiziliyor” söylemi oldu. Bu söylemi dile getirenlere partinin genel başkanı nereli, kabinede yer alan dört bakan nereli diye sormak gerek.

Bir başka yoruma göre ise Kürtlerin ve doğuluların yoğun olarak yaşadığı ilçelerde bile Karadenizli başkan olması rahatsızlık yaratıyor. Kaşımayın bu işleri; ülkemin her yöresinde Kürt, doğulu kardeşlerimiz var, bu tip gelişmeler yaşandığında hemen karşı safa neden Karadenizliler koyuluyor acaba?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tepkiyi gördü, geri adım attı, başkanları görevden aldı yaklaşımı ise havanda su dövmekten başka bir işe yaramadığını söylemek isterim. Hem Karadenizli ilçe başkanı olmasının rahatsızlık yarattığını söyleyeceksiniz, ardından çıkıp hiç kimsenin Karadenizlilerle bir sorunu yok diyeceksiniz, bu ne yaman çelişki?

Beyler, ülkemin doğusu, batısı, güneyi ve kuzeyi olmak üzere her yöresinin insanı etle tırnak gibidir, bırakın artık bu tür ayrışmaları. Tehlikeli sularda yüzüyor bu tür ayrımcılığın var olduğunu ve rahatsızlık duyulduğunu dile getirenler bilmeli.

BAKAN SOYLU’NUN SÖZLERİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ABD Büyükelçiliğinin Türkiye’de terör saldırısı olabileceği yönündeki iddiasına verdiği cevabı herkesin iyi okuması gerekir. ABD her alanda oyun oynamayı seven ve bunu alışkanlık haline getiren bir ülke olarak tarihin kara sayfalarında yer almıştır.

Ülkemizde teröre karşı yürütülen mücadelede ulaşılan başarının arkasındaki isim olarak Soylu’nun “Elbette istihbari değerlendirmeler söz konusu olabilir. Alınacak kararları kendi internet sitesi üzerinden yayınlamak, başka bir ülkeyi töhmet altında bırakıcı yaklaşım doğru değildir. Anlaşılan usul erkan adap kalmamış” sözleri önemli.

Türkiye büyük devlettir, bu tip hariçten gazel okuyanların yaratmaya çalıştıkları kaos sonrası oyuna gelmeyecek kadar da donanımlıdır. Evet, büyük devlet olmanın büyük sorumlulukları vardır diyen Soylu’nun, “İstediğim davranışı istediğim ülkede istediğim şekilde yaparım şeklinde bir düzensizlik içerisinde olmamalıdır. Elbette istihbari değerlendirmeler söz konusu olabilir. Alınacak kararları kendi internet sitesi üzerinden yayınlamak, başka bir ülkeyi töhmet altında bırakıcı bir yaklaşım doğru bir yaklaşım değildir” şeklindeki ifadelerini herkesin bilhassa ABD Büyükelçisi iyi okumalı. Türkiye’de terörle ilgili bakanların ve kurumların birbirleri ile sürekli bilgi paylaşımını yaptığını unutan ABD büyükelçisi yaptığı bu gaf sonrası bunu öğrenmiş olur.

Soylu’nun terörle ilgili yapılan çalışmalara ve didik didik edilip hainlerin inlerine girilmesi adına atılan adımlara gölge düşürmemek gerek. Canlı ele geçirilen teröristlerin ifadeleri ve istihbarat çalışmaları sonrası bu mücadelede iyi sonuçlar alınıyor. Terörle mücadelede alınan başarılı sonuçların altında elbette Bakan Soylu ve bütün çalışma arkadaşlarının imzası var.

HACISALİHOĞLU’NUN DUYARLILIĞI

Trabzonspor’un aldığı mağlubiyet sonrası CHP Isparta Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç sosyal medyasından saygısız bir paylaşımda bulunarak partisini zorda bıraktı, hem de Trabzonspor taraftarlarından büyük tepki gördü.

Yaşanan bu gelişmeye duyarsız kalmayan CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’nun bütün bordo-mavili renklere gönül verenler ve kent adına attığı adımı kutlamak gerek. Bu duruma el koyan Hacısalihoğlu yaptığı girişimler sonrası sorumsuzca paylaşım nedeniyle Isparta İl Başkanlığı, “İlayda Kılınç isimli kişinin Trabzon ile ilgili yaptığı paylaşımın partimizle yakından uzaktan alakası yoktur. Kendisi hakkında yarın itibariyle disiplin soruşturulması başlatılacaktır. CHP Isparta İl Başkanlığı olarak kabul edilemez bu üsluba ilişkin herkesten özür diliyoruz” açıklamasını yaptı. Ve Kılınç’ın çirkin tweti kaldırıldı.

Siyaset yapanların konuştuklarının ve yazdıklarının nerelere gittiğini iyi düşünmeleri gerekir. Isparta’dan Trabzonspor’un yenilgisine çirkin ifadeler kullanarak bir takıma gönül vermiş sporseverleri ve bir kenti rencide etme hakkı hiç kimsede yoktur.

Böyle bir yol izleyen kişiye karşı duyarsız kalmayan Hacısalihoğlu’nun attığı adımı alkışlamak gerekir.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap