SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kan Emiciler Rahat Durmuyor
26.10.2020

Kim ne düşünürse düşünsün ülkemin cumhurbaşkanına aşağılık saldırıda bulunanlara ortak tepki koymak herkesin sorumluluğundadır. Hollanda Özgürlük Partisi Başkanı Geert Wilders, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "terörist" dedi.

Fransız liderin ardından bu adamda küstahlaşarak skandal bir paylaşıma imza attı. Ülkesindeki camileri kapatmak ve Kur’an’ı yasaklamak istediğini açıklayan bu küstah adam, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmedildiği bir karikatürü paylaşıp ‘terörist’ notu düşmüş.

Yakasında Türk bayrağı bulunan Erdoğan’a karşı bu kadar aşağılık bir yakıştırma yapan bu zat dünyadaki o kadar terörist ülkeyi görmüyor da Erdoğa’a dil uzatıyor. İsrail yıllardır Filistin’de yaptığı terörist saldırıları, Ermenistan’ın Karabağ’da sürdürdüğü 30 yıllık işgali görmeyip ülkemin cumhurbaşkanına dil uzatma şerefsizliğini göstermiş.

O kadar aşağılık bir adam ki, 15 Temmuz’da o kara geceyi yaşatanlar için "Türkiye'de yaşanan darbe girişiminin başarısız olmasına üzüldüm" ifadesini kullanmıştı. Türkiye’yi NATO’dan kovmak, Türk büyükelçisini kovmak, ülkemiz vatandaşlarına vize konulması, havayollarımızı boykot etmek gibi zırvalayan bu zat insanlıktan hiç ama hiç nasibini almamış.

Adı özgürlük olan bir partinin başkanlığını yapan bu adamın ağız ishali olmuş gibi zırva ifadeler kullanması için acaba birileri bir yerden düğmesine mi basıyor? Suriye ve Libya’da Müslümanların kanını döken anlayışın ürünü olan bu liderin zalimliğine lanet olsun! İnsanlık adına bu faşist zihniyetle mücadele etmekten hiç ama hiç vazgeçilmemeli.

DÜNÜ UNUTMAMAK GEREK

İnsanoğlu dünü çabuk unutur oldu. Ne yaparsınız yapın dününüz sizinle birlikte yürür. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ‘Askıda Ekmek’ kampanyası günlerce tartışılır oldu. Sokakta, evlerde, televizyon ekranlarında, gazetelerde bu konu ile ilgili çeşitli yorumlar yapıldı. ‘Askıda Ekmek’ hayatımızın içinde neredeyse yıllardır var olduğu unutulup bu tür tartışmalara yol açmanın hedef saptırmaktan ve gerçeklerden insanları uzaklaştırmaktan başka bir amaca hizmet etmemiştir.

Bakın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın, CHP’li belediyelerin ‘Ekmek Dağıtma’ projesi ve Bahçeli’nin ‘Askıda Ekmek’ kampanyası ile ilgili söyledikleri yeniden gündeme geldi.

Ünal’ın “Askıda Ekmek” kampanyasına destek vermesi ve “dayanışmayı, paylaşmayı gösterir” sözleri akıllara CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz ekmek dağıtımı çalışmalarının yasaklanması üzerine "Anadolu'da 'ayrı baş çekmek' deyimi vardır. Bunun devletteki karşılığı paralel yapıdır” sözlerini akıllara getirdi.

Şimdi Ünal’a sormak gerek: Muhalefet yapınca paralel yapı olarak damgalanıyor, peki ittifak yaptığınız partinin kampanyası dayanışma ve paylaşma nasıl olur? Dedim ya siyasetçi dün söylediklerini arada sırada açıp okumalı.

HATİPOĞLU DEMİŞ

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, "Tasavvuf veya vakıf kisvesi altında taciz, badeleme, küçük kızlara tasallut gibi aşağılık rezillikler içinde olan soytarıların dinle bir ilgisi olamaz. Dinin kaynağı Kur'an, sünnet, vicdan ve akıldır. Bu rezillere göz yummayı da, bunları bahane edip dini aşağılamayı da kabul edemeyiz" dedi.

Dinimizin kaynakları var iken ülkemizdeki tarikat ve cemaatler niye var? Bunların bazılarının yaptıkları rezillikler ortalığa saçıldı hocam. Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte bu konuda okkalı bir açıklama yapıp adresin söylediğiniz gibi dinimizin kaynakları haricinde tarikat ve cemaatlerden milletin uzak durmasına katkı sunmanızı da bekliyoruz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap