SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kaleler düştü
2.04.2019

Yerel seçimlerde en fazla tartışılan ve konuşulan il İstanbul oldu. AK Parti’nin İstanbul’da ki 25 yıllık saltanatına bir Trabzonlu Ekrem İmamoğlu son verdi. Bir Türk dünyaya bedel misali Trabzonlu Ekrem İmamoğlu İstanbul’a damgasını vurdu dünyada bile ilgi gördü.

İktidar partisinin seçimlerde muhalefete karşı kullandığı üslup bu seçimde gönüllere gireceğiz sloganlarını bile gölgede bıraktı. Millet ittifakına her türlü yakıştırmaya yapan iktidar partisi lideri ve mensupları Ankara ve İstanbul’da yaşadıkları yenilgi ile bunun karşılığını aldı.

Buradan sırası gelmişken Anadolu Ajansı ile ilgili de birkaç söz söyleyeyim. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk 18 Nisan 1920’da Anadolu Ajansı ile ilgili olarak yayınladığı genelgede haberlerin iletilmesinde doğabilecek kusurların vatan suçu oluşturabileceğine dikkat çekmişti. Atatürk7ün bu söyleminden sonra Anadolu Ajansı’nın tutumunu sizler değerlendirin.

Gelelim yine Trabzonlu İmamoğlu’nun zaferine. İstanbul’da saltanatın sürmesine dur diyen İmamoğlu’nun kazanmasını önlemek için her türlü film atılması ise manidardır. İstanbul İmamoğlu ile yeniden hayat bulacaktır. İmamoğlu sadece Trabzonlu olarak değil, bölgemizin, ülkemizin yetiştirdiği bir değer olarak Türkiye’de gelecek dönemde siyasetin değişimine de damga vuracaktır.

İstanbul’da Karadenizlilerin yanı sıra tüm kesimin oylarına talip olarak yola çıkan İmamoğlu kazandığı bu zafer ile de CHP’nin genel merkezine önemli mesajlar vermiştir. CHP kendi içindeki çekişmeyi bir kenara bırakıp mevcut tabloyu masaya yatırıp bundan sonraki yol haritası için dersine iyi çalışmalı.

Sonuç olarak Ekrem İmamoğlu Trabzon’dan başlayan yolculuğunda şimdilik son nokta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı oldu. Fatih’in fethettiği İstanbul’u bu kez Trabzonlu Ekrem İmamoğlu fethetti. Bu değişim İstanbul’un kaderini değiştirecektir. Çünkü Trabzonlunun olduğu yerde dürüstlük vardır, talan yoktur.

Bu arada başkent Ankara’da da sandıkta kalan AK Parti’nin yerel seçimlerde lideri ile birlikte dile getirdikleri söylemlerin bedeli olarak elinde yıllardır bulundurduğu Ankara’nın bile kaybedilmesine neden olmuştur.

Başta da dediğim gibi AK Parti’nin kaleleri düştü. Türkiye’de illerin yarısından fazlasını kaybeden AK Parti ilçe belediyeleri ile üstünlük sağladığının rehavetine kapılırsa bilmeli ki gelecekte onları iyi günler beklemiyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap