SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kadından dökülen kan bizim de damarlarımızda dolaşıyor
28.11.2020

Kadına uzanan eller kırılsın, uzanan diller lal olsun söylemine katılmayan olmaz. Dünyanın neresinde olursa olsun kadına yönelik şiddetin boyutları giderek artıyor. Sadece ülkemizde olmuyor bu tür barbarlıklar. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Kadına şiddetin slogan yazmak ile önlenemeyeceği söylemine katılmamak elde değil. Toplum olarak bu konuda mücadele edilmeli. Toplum bilinci her şeyden önemli. Kadına şiddet, dövmek, şiddet ortaya koymak, bunlar ne demek? Bu yakışır mı? Bizim anlayışımızla örtüşür mü? Sinirlenecekmiş. Kadına vuracağına kendine vur, delikanlısın ya" dedi. Nerede o delikanlılar! Kadına karşı her türlü saldırıyı yapanların öteki dünyada yatacak yeri yok.


ERDOĞAN’IN SÖZLERİ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın verdiği mesaj arasında dikkat çeken sözleri yabana atmamak gerek. Erdoğan, televizyonlarda şiddeti meşrulaştıran yayınlar olduğuna dikkat çekerek "Ne olur insanlık onurunu reytinge kurban etmeyelim. Katiller, mafya babaları, zorbalar rol model gibi lanse edilmesin" dedi.

Erdoğan’ın, "Bir kadına kalkan el, hepimize kalkıyor. Bir kadından dökülen bir damla kan, bizim de damarlarımızı boşaltıyor. O yüzden kadın ve şiddet kelimelerinin yan yana geldiği cümleler, sonsuza kadar ortadan kalkmadıkça huzurumuz tam olamaz. Bu sorunla mücadelede dur durak bilmeden çalışmak durumundayız. Daha da önemlisi, topyekun bir mücadele vermeliyiz. Devlet, sivil toplum, medya ve diğer tüm paydaşların bu mücadelede yerini almaları gerekiyor" sözleri, yapılması gerekenlerin özeti.


SÜRMEN’İN TEPKİSİ


Kadına şiddete tepki adına konuşan AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, “Bize göre kadına şiddet; fikri ve vicdani yoksunluğu zorbalıkla kapatmaktır. Kadına şiddet en büyük acizlik ve cahilliktir. Şiddet uygulayanları en ağır şekilde cezalandırmak çok önemli olsa da, esas önemli olan şiddeti uygulanmadan önce engelleyebilmektir. Bunun toplumun her ferdini bilinçlendirmekten geçtiğini biliyor ve çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırıyoruz. Bahaneleriyle kaim bazı cahillerin elleri, dilleri kadınların, çocukların bedenlerine, ruhlarına adeta bir balyoz gibi iniyor. Şiddet bizim turuncu çizgimizdir demiştik. O çizgiyi aşanlarla çetin mücadelemiz dün olduğu gibi bugün de yarın da sürecektir” dedi.


İNSANSAK KURALLARA UYUN


Bu kadar sorumsuzluk olmaz. Bir salgın bizi esir aldı. Mücadele adına atılan adımlara, uyarılara uymamak için mücadele verenleri gördükçe insanın çıldırası geliyor. Her gün yüzlerce vatandaşımızı toprağa veriyoruz.

Yeter artık! Biraz insanlık, vicdan, sorumluluk sahibi isek bu salgının sona ermesi için kurallara uymak adına gereğini yerine getirelim. Bir kişinin bir başkasının hayatını çalma hakkı yoktur. Birazcık inanç sahibi isek salgının sona ermesi için kurallara uymak için gayret edelim.

Salgın ülkemizi ekonomik olarak da vurdu. Kirası, doğalgazı, elektriği, suyu, kredi borcunu ödemede ya da milletin evindeki tencerenin kaynamasına katkı sunmak şart. Hükümetin bu anlamda daha radikal adımlar atması gerektiğini söylüyorum.

Bunlar tamam da insan hayatı adına sesleniyorum, bakın dünyada vefat edenlerin sayısında basamakları çabuk tırmanıyoruz. Vaka sayısında ilk üçte yer alıyoruz. İşte bu nedenle diyorum ki insansak kurallara uyalım. Çok mu zor maske takmak, hijyene dikkat etmek, mesafe kuralına uymak? Haydi Türkiye, bu salgından kurtulmak için el ele verelim!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap