SON DAKİKA
SON DAKİKA


İz Bırakan Olaylar
28.05.2020
Ülke olarak siyaset dünyasında yaşananlar içinde iz bırakan tarihi olaylar vardır. 1950-1960 yılları arasında halkın oyları ile seçilip başbakanlık görevini üstlenen Merhum Adnan Menderes ile arkadaşları Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan 27 Mayıs’ta tutuklanmış ve 17 Eylül 1961’de idam edilerek yaşamları ellerinden alınmıştı. ülkemiz tarihine kara bir leke olarak düşen bu olay asırlar geçse de unutulmayacak. ülkesi ve milleti için mücadele verenlerin yaşamlarının elinden alınmasının acısını kimsenin de unutturmaya gücü yetmeyecektir.
  
Başbakanını ve bakanlarının yaşamlarını elinden alan cuntanın açtığı yaranın iyileşmesi mümkün olmayacak. Her yıl 27 Mayıs ve 17 Eylül günü Menderes ve arkadaşlarını anmaya devam edilecek, onların hayatını elinden çalanlar ise tarihin kara sayfalarında yer almaya devamedecektir. 

SAZAK UNUTULMAZ

Türk milliyetçilerinin önemli isimlerinden ve ülkemizin en başarılı bakanlarından olan ve yolsuzlukla mücadelenin simgeleşmiş ismi MHP’li eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak’ın şehit edilmesinin de üzerinden 40 yıl geçti. Bakan olduğu dönemde gümrüklerde yıllardır önlenemeyen yolsuzluk ve kaçakçılığı 6 aylık bir sürede verdiği mücadele ile ortadan kaldırmıştı. 27 Mayıs günü evinin önünde kahpe saldırı sonucu yaşamı elinden alınan Sazak’ın düşünceleri yıllardır devam etmekte. Türk siyasetinin unutulmayacak isimleri arasında yer alan Gün Sazak’ın yolsuzluğa ve kaçakçılığa karşı verdiği mücadele o tarihlerde karşı görüşte olsalar bile kahpe saldırılar sonucu yaşamları ellerinden alınan gazeteci Uğur Mumcu ve Abdi İpekçi tarafından da destek gören bir isim olarak hafızalarda her zaman yer almıştır. Çünkü doğru bir tane idi. Bu doğrunun peşinden koşup tüyü bitmemiş yetimin
hakkını yedirmeyen Gün Sazak’ı bu nedenle sadece milliyetçiler değil Türk milleti hiç unutmayacak.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap