SON DAKİKA
SON DAKİKA


İstanbullunun parası o derneklere akmış!
30.04.2019

İBB tarafından hazırlanan STK-Okul-Yurt Faaliyeti Raporu’na göre dinci dernek ve vakıflar ile okullara İBB tarafından toplam 847 milyon 592 bin 858 lira harcandığı ortaya çıkmıştı. Tekrarlamakta fayda var. Bu gerçekleri tüm Türkiye bilmeli. Belediyelerin paraları nerelere gitmiş öğrenmeli. Bunların halk tarafından bilinmesi kadar doğal bir gerçek yoktur. Hiç kimse alınmasın, gücenmesin, bu harcamaların kalem kalem bilinmesi kimseyi rahatsız etmemeli aksine sorgulaması gerekir ki, neden aynı paralelde ki bu yerlere paralar verilmiş.

Hazırlanan rapordaki çarpıcı verileri tekrar hatırlayalım:

-TÜRGEV’e 4 bina kiralandı, 6 milyon 137 bin 884 TL’lik tahsis yapıldı. 2014 ile 2018 yılları arasında ise 8 milyon 20 bin 808 TL’lik­ kiralama bedeli ödendi.

-Ensar Vakfı’na 7 bina kiralandı, 12 milyon 603 bin 224 TL’lik kira tahsisi yapıldı.

-TÜGVA’ya 10 bina kiralandı, 5 milyon 993 bin 775 TL harcandı.

-Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı’na 2018 yılında 5 bina kiralandı, 3 milyon 35 bin 472 TL’lik tahsis yapıldı. 2014-2018 yılları arasında yapılan kiralama bedeli 8 milyon 380 bin 931 TL’yi buldu.

-Asitane Vakfı’na 2018’de Fatih’teki bir bina için 412 bin 920 ­TL kira tahsisi yapıldı. Son 4 yılda ise 1 milyon 302 bin 74 TL’lik kiralama bedeli ödendi.

-Daru’l-Fünun İlahiyat Vakfı’na 2018’de Fatih’teki bina için 272 bin 682 TL’lik tahsis yapıldı. 2014 ila 2018 yılları arasında ise 851 bin 666 TL ­ kiralama bedeli ödendi.

-İBB’nin 15 milyon TL’yi aşkın destek verdiği diğer vakıflar ise raporda şöyle sıralandı:
İHH-İnsani Yardım Vakfı, İsmailağa Vakfı, Gülistan Kuran Kursu, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği, Kadın ve Demokrasi Derneği, Fatih’in Nesli Gençlik ve Eğitim Derneği, İstanbul Din Görevlileri Derneği, İlim Hizmet Araştırma Vakfı, Vakt-i Kıraat Derneği, Yedi Hilal Derneği.

Eski para ile 1 katrilyona yakın para harcanmış. Bunlardan bahseden kimse yok. Uyuşturucu komisyonu mecliste kabul görmedi dedik tepki aldık. Buyurun bir kentin parası aynı paralelde olanlara oluk oluk akıtılmış. Ne kadar tesadüf iktidara yakın olanlar desteği almış, diğerleri bakmış.

İnsanın aklına acaba lösemili çocuklar için, Kızılay için, Yeşilay için ne kadar verildi diye sorası geliyor. Tiyatroya, sinemaya, müziğe, sanatın diğer dallarına acaba ne kadar katkıda bulunulmuş merak ediyorum. Çocuklar için ne kadar katkı konuldu öğrenmek gerek.

Türk Eğitim Vakfı’na, Çağdaş yaşamı Destekleme Derneği’ne acaba destek olundu mu, kaç kütüphane yapıldı diye sormak gerek, yaşlılara, bakıma muhtaç ailelere, şehitlerimiz ve aileleri için neler yapıldı açıklanması gerek.

Uyuşturucu komisyonu ve cinsiyet eşitliği komisyonuna karşı çıkıldığını söyledim, tepki gördük, buyurun İstanbul büyükşehir Belediyesi’nde çok konuşulan ve AKP’li meclis üyelerinin bahsettiği Kadın, Aile ve Çocuk Komisyonu’na 45, Sosyal Hizmetler Komisyonu’na ise 156 dosya gitmiş.  Peki imar ile ilgili komisyonda 8 bin 470 imar teklifi görüşüldü. Buna karşın Engelsiz Hayat Komisyonu’nda 4 yılda sadece 55 teklif rapor tartışıldı. Deprem ve Doğal Afet Komisyonu’nda ise sadece 70 teklif rapor görüşülmüş, rakamlar ortada dururken algı yaratıldığını söylemek haksızlık olsa gerek.

Yapılan eleştirilerin hepsine saygı duyuyorum, ben gerçekleri dile getiriyorum, takdir yüce milletimizin ve saygıdeğer okurlarımızındır. Çünkü hayat devam ediyor, gelecek nesiller çevirdikleri tarih yapraklarında herkesi kantara koyacaktır. En önemlisi de öteki dünyada ki kantar. Benim abdestimden şüphem yok olanlar düşünsün.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap