SON DAKİKA
SON DAKİKA


İşgüzarlığa soyunanlar
2.04.2020

 
Ülke olarak zor günler geçiriyoruz. Bu günlerin de Allah’ın izni ile sonu gelecek. Önemli olan millet olarak önce kendi sağlığımızı sonra karşımızdakinin sağlığını düşünerek hareket etmek. Doktorlarımızın bizlerden isteklerine riayet ederek bu salgının önlenmesine ve sona ermesine katkı koymak sorumluluğumuz vardır.

Millet olarak bizleri diğer ülkelerden ayıran bir özellik var, o da dayanışma ruhudur. Söz konusu ülke, millet, devlet, vatan ve bayrak oldu mu önümüzde kimse duramaz. Bugün de ülkemizi ve milletimizi saran virüs tehlikesine karşı el ele verme zamanıdır.

Cumhurbaşkanı bir kampanya başlattı, bu kampanyayla ilgili çok sayıda yorum yapılmaya başlandı. Zorla kimseyi bu kampanyaya katılacaksın denmedi. Ancak işgüzarlar işbaşı yapmışlar, öğretmenleri bile rahatsız edip kampanyaya katılmaları konusunda zorlama yapıldığı iddia edilmeye başlandı.

Ne çektiysek durumdan vazife çıkarıp işgüzarlığa soyunanlardan çektik. Kardeşim imkanı olan zaten destek oluyor. Bugün birlik ve dayanışma günü, millet olarak bunun anlamını herkes iyi bilmekte hariçten gazel okuyanlara ihtiyaç yok.

Gelelim belediyelerin yardımına, sosyal devlet olma adına belediyelere de önemli görevler düşmekte. Onlar da mahallelerindeki desteğe muhtaç onları iyi bilirler, bu nedenle belediyelerin muhtarlar ile birlikte bu desteği sağlaması önemli. Ancak bugünkü durumu fırsat bilip belediyeler eli ile yaratılan kaynağın farklı yerlere yönlendirilmesinin önüne de geçmek önemli.

Kentlerdeki insanımızın hakkını dağdakilere götürme amacının hala geçerli olduğunu hepimiz biliyoruz. Kim ne derse desin bu gerçeği saklayamaz. Bakanlığın belediyelerin yasalar çerçevesinde bunu hayata geçirmesinin böyle bir ihanetin de önüne geçeceğini bilmeliyiz.

Gönül isterdi ki devlet ülkenin kaynakları ile vatandaşlarının yanında olsun. Durum gösteriyor ki böyle bir bütçe yok. Sosyal dayanışmanın hayata geçmesi elbette sağlanmalı idi. Şimdi ülke olarak yaralarımızı iyileştirme zamanı, bu beladan kurtulalım, sonrasında millet bugünün fotoğrafını çekip gerekli değerlendirmeyi yapar. Kimse merak etmesin. 

Buradan herkese ben de evde kalın diyorum. Eğer devletini, milletini, bayrağını ve vatanını seviyorsan üzerine düşeni yerine getirip çağrılara kulak verip gereğini yaparsınız. Ben işi biraz daha ileri götürüp söyleyeyim, kimse kusura bakmasın, salgının artmasına neden olanların devlete ve millete ihanet edenlerden farkı yoktur, bilene.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap