SON DAKİKA
SON DAKİKA


İki yüzlü Hollanda rüyanda görürsün!
15.11.2020

 
Hollanda’nın ilkokullarda Atatürk’ü ders kitaplarında okutacağını yazdık çizdik söyledik. Böyle bir adımı atan Hollanda'da bir okulun müfredatında Türkiye'yi parçalanmış olarak gösteren harita tepki çekti.

Skandal harita Türk milletvekili Tunahan Kuzu'nun tepkisi üzerine düzeltilirken, Kuzu yaptığı paylaşımda tepkisini Hollandaca ve Türkçe olarak ‘Rüyanızda görürsünüz! Türk ve Türkiye düşmanlığı Hollanda okullarında bakın nasıl bir boyut aldı” şeklinde dile getirdi.

Bu hata sonrasında düzeltildi, top müfredatı hazırlayan öğretmene atıldı, işin içinden çıkıldı. Bir söz vardır, su uyur düşman uyumaz diye. Buda öyle bir şey, bir ülkenin fikri ne ise zikri de odur. Ülkemiz üzerinde hala gözü olanların dışa yansımasının bir örneğidir bu, bunlar hep bu halle yaşıyorlar ancak milletvekili Kuzu’nun dediği gibi rüyalarında görürler.

GÖREVE GELENLER DE SORGULANMALI

Berat Albayrak istifa etti, bir furya başladı, cumhurbaşkanı kimi atasa hemen onunla bağlantı kuruluyor. Şu atandı, bu atandı, o atandı denilip bunların Albayrak tarafından görevden alındığı belirtilerek cumhurbaşkanının Albayrak’a misilleme yaptığı söyleniyor.

Artık bırakın Albayrak’ın yakasını da o gittikten sonra göreve gelenlerin analizini yapın, kimler geldi, dün nerelerdeydiler, neden sorumlu idiler, görev yaptıkları sürelerde olumsuz hangi icraat gerçekleşti onlara da bir bakmak gerek. Maliye Bakanı olan Lütfi Elvan’ın bakan olarak görev yaptığı dönemde Çorluda yaşanan tren kazasının hesabını soran çıkmıyor. Üç beş cılız söylemden sonra oda unutuldu gitti. Kazada eşeni ve evladını kaybeden mısra Öz’den başka kimsenin sesi çıkmadı, korkuyor musunuz beyler.

OSMANLI

Osmanlı döneminden kalan borçların nasıl ödendiğini burada dile getirdim. Türk oğlu Türk Atatürk ve İsmet İnönü tarafından iç ve dış borçların ödendiğini anlattım. Saygıdeğer bir okurumuz Osmanlı torunu olduğunu söyleyip bizleri kimin torunu olduğumuzu sormuş, söyleyeyim. Osmanlı torunu olmak senin tekelinde mi.  Osmanlıda benim, Türkiye’de benim. Osmanlıyı inkar edenin ağzı tersine döner. Kim Osmanlı’nın torunu diye sormadım, borçlar nasıl ödendi ondan bahsettim.

Şunu da söyleyeyim, Osmanlı torunu olmakta bir şereftir, Türk oğlu Türk bir ailenin torunu olmakta bir şereftir. Bu şerefi taşıyan biriyim. Mesele kimin Osmanlı torunu meselesi değil. Ayrıştırarak, kutuplaştırarak bir yere varmanın imkanı olmadığını öğrenmek gerek.

Mesele dünya döndükçe Türk vatanı, Türk milleti, Türk bayrağı ve Türk devleti olarak yarınlara doğru gelişerek büyüyerek yürürken bazı gerçekleri de öğrenip sahip olduğumuz uğruna can vereceğimiz bu değerlerimize sahip çıkmaktır.




 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap