SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hiçbir şeyi değiştirmeden sonucu değiştiremezsin
16.05.2020

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan TİSKİ’de yaşananlar ile ilgili çeşitli söylemde ve iddialarda bulunuluyor. Yaşanan bir haksızlık varsa onun yolu mahkemelerdir. Bu konuyu başı bağlı ya da açık üzerinden değerlendirmemek gerektiğini düşünüyorum. Başı açık olan da, kapalı olan da bizdendir.

 

Gelelim TİSKİ’de personellerin yer değişikliğine. Öğrendiğim kadarıyla kuruluşta 42 personelin yeri hizmet gereklerine uygun olarak değiştirilmiş. 18 çalışan fiilen çalıştıkları binalarda görevlendirilmiş, 3 personelin kendi isteği ile görev yeri değiştirilmiş, 16 personel merkezde bulunan bir hizmet binasından diğer hizmet binasında çalışması için görev yeri değiştirilmiş. Büyükşehir’in hizmet ağında bulunan ilçelerde ise 30 personel değil, bir tanesi Yomra’da olmak üzere 5 kardeşimiz millet hizmet etmek için görevlendirilmiş. Kimse bulunduğu koltuğa çakılı değil, herkes, hepimiz günü geldiğinde yöneticilerin ya da işverenin tercihlerine saygı  duymamız gerektiğini bilmeliyiz. Günümüzde her alanda hükümetlerde, belediyelerde, özelde bu değişiklikler yıllardır yapılmaktadır.

 

Sadece belediyelerde değil, bakanlıklara varıncaya kadar personel değişimleri hep yaşanmıştır, yaşanmaya da devam edecektir. Büyükşehir Belediyesi’nde ihtiyaca göre yapılan rutin değişikliklere sürgün sözcüğünü yapıştırmak art niyetli bir yaklaşım olmaz mı? Sürgün denilirse bugüne kadar hükümetler dahil bütün kurum ve kuruluşlarda yapılan değişimler de sürgün olmaz mı?

Büyükşehir’de değişimlere siyasi demek yerine, kurumun kendi içerisinde yaptığı tasarruf olarak bakmak, yöneticilerin çalışma arkadaşlarını seçmek gibi bir haklarının olduğu yönünde değerlendirilmeli. Güzel bir söz vardır, hiçbir şeyi değiştirmeden sonucu değiştirmek imkansızdır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap