SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hayden Tiyatroya!
1.05.2019
Trabzon Devlet Tiyatrosu bir kez daha Uluslararası Tiyatro Festivaline ev sahipliği yapacak. Festivale Türkiye’nin yanı sıra Romanya, Ukrayna, İspanya, Hırvatistan, Gürcistan, Rusya, Yunanistan ve Fransa’dan tiyatro ekipleri katılacak.
Bugüne kadar düzenlenen festivallerde 260 oyun sahnelendi. Trabzon’un en önemli kazanımlarından biri olan Devlet Tiyatrosu bu festivalle bir kez daha adına yakışır bir organizasyona imza atacak. Müdür Elvan Saliha Karahasan ve arkadaşlarını festival süresince yalnız bırakmamak gerek. Sanat adına atılan bu adımın kent adına kazanımı her zaman büyük olmuştur. Hep derim insanın insanla anlatıldığı en güzel sanat dalı olan tiyatrodur. Hayden tiyatroya!
Gazete olarak çevremizdeki illerden öğrencileri getirerek tiyatromuzda ağırladığımız günleri unutmak mümkün değil. Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun birbirinden değerli sanatçılarının kent insanı ile buluşmada gösterdikleri gayretleri unutmak mümkün değil.

1987 yılında “Boş Beşik” ile perde diyen tiyatromuzda bugüne kadar sayısız sanatçı görev yaptı. Hepsinin geride bıraktığı izler vardır. O tarihten bugüne kadar Trabzon Devlet Tiyatrosu’nda görev yapanları bir kez daha saygıyla yad ediyorum.

Müdür olarak bayrağı devralan Elvan Saliha Karahasan’ın önderliğinde yeni bir döneme yelken açan tiyatromuz festival ile daha da güçlü şekilde yoluna devam ediyor. İki ayı aşkın zamandır festivale ev sahipliği yapmak için hazırlanan Karahasan ve arkadaşlarının bu işin üstesinden geleceklerine inanıyor, kendilerine bu ateşi daha güçlü yaktıkları için teşekkür ediyorum. 20. kez sanatseverlerle çeşitli ülkelerden gelen tiyatro toplulukları buluşacak, tam bir sanat şöleni yaşanacak. Bu gururu Trabzon Devlet Tiyatrosu ailesi ile birlikte yaşayacağız.
Sadece tiyatro yok; keçe, karikatür, ebru, seramik, maske yapımı, dans, yazarlık ve hikaye anlatımının da aralarında bulunduğu atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Bu festival kaçmaz! 
Festivalin ardından ilçelerimizde “Orada Bir Köy Var” oyunu ile öğrencilerimizle buluşacak olan Trabzon Devlet Tiyatrosu’nda 16 Mayıs’a kadar sürecek festivalde konuk ülkelerin sahneleyeceği birbirinden güzel oyunları izleme fırsatını yakalayacak sanatseverler. Bu buluşmaya şahit olan, sanat kokan oyunları izleme şansını yakalayanlar en şanslı kişiler olacak.
20 yıl önce festival ateşini yakan Galip Erdal’ı unutmak mümkün değil. Onun ve arkadaşlarının yaktığı meşale bugünlere kadar büyüyerek geldi. Bugün Müdür Karahasan ile birlikte daha görkemli yanmakta. Yarın başlayacak olan tiyatro festivaline herkesi davet ediyor, sahnelecek oyunları kaçırmamanızı tavsiye ediyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap