SON DAKİKA
SON DAKİKA


Havaya girin
11.04.2019

Yerel seçimin tartışmaları sürerken ilginç açıklamalarda ardı ardına geliyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına kazanan Ekrem İmamoğlu’nun rakibi ile arasındaki 15 bin fark bir türlü kabul edilmiyor. Son olarak Cumhurbaşkanı, “13-14 bin oyla kimsenin kazandım deme hakkı yok” diyerek tartışmayı başka bir boyut kattı.

Cumhurbaşkanı bunları söylerken, ittifak ortağı bir oy bile fazla alanın seçimi kazandığını söylediğini de hatırlamak gerek. Türkiye’de seçim kazanmak için ne yapmak gerek, iktidar partisinin onayını mı almak gerek. İstanbul’da seçim kaybedildi, kabullenmek yerine milletin kapısına polis evlatlarımızı gönderip sorgu suale çekmekte ne demek oluyor, hangi demokrasi hani özgürlük, hani eşitlik.

Şimdi sormak gerek 1 yada birkaç oyla seçimi kazanan AK Partili adaylar havaya girmeyip, seçimi kazandım demesinler mi? İktidar partisinin birkaç oyla kazandığı yerlerde sayım işlemine yapılan tüm itirazlar ret edildi. O zaman neden çıkıp denilmedi ki itirazlar kabul görmeli ve yeniden sayım yapılmalı. Bence seçimi kazanan herkesin havaya girmesi kadar doğal bir durum yok. Girsinler kardeşim üç ay gece gündüz çalışıp seçimi kazanan bunun hazzını yaşamak hakkına sahiptir. Girin kardeşim girin havaya girin çünkü bu sizin hakkınız.

Demokrasiyi kendine göre yorumlayıp başkasına sıra gelince sitem etmek, kazanılmış bir hakkı meşru saymak için gayret göstermek hiçte inandırıcı değil. Bunun adı olsa olsa milleti kandırmak olur. İstanbul’da belediyenin el değiştirmesinin ardında belediye kaynaklarından beslenenlerin bağının kesilmesi telaşımı var, yoksa farklı bir yol mu izleniyor.

Bir oyla dahi olsa seçimi kazanana mazbatasını verip görevine başlamasını sağlamak gerekirken, engeller çıkarmak, gündemi değiştirme adına manipleler yapmak kimseye bir fayda getirmeyeceği gerçeğini bilmek gerek, kaybeden vatandaş ve ülke oluyor.

Geçin günde belirtmiştim, Ankara ve İstanbul’u kaybeden iktidar partisi bugün ülkeye bunları yaşatıyorsa 4.5 yıl sonra yapılacak genel seçimleri kaybettiğinde acaba nelerle karşılaşacağız diye tekrar sormak isterim. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap