SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hatayı hep karşımızdakinde aramamak ve yarınları iyi okumak gerek
12.01.2021

 
Siyaset millet ve ülke için yapılan bir görev. Bu görevi de halk sandıkta verir. Seçilen herkesi kucaklayıp millete ve ülkeye hizmet için kolları sıvar. Milletin kutuplaşmasına, birbirine kin duymamasına fırsat verilmeden bir ve diri olarak yola devam edilmesi sağlanır.

Bayrak, devlet, millet, vatan ve dinimiz adına hiçbir ferdin ödün vermeyeceği bir milletiz. Diğer konulara gelince herkes aynı şeyleri düşünmek, aynı fikirlere hizmet etmek gibi bir yolda gitmez. Giderse tek tip insan modeli yaratılır ve tek bir düşünceye hizmet edilir bir konuma gelinir. Bu nedenle demokrasinin önemi de burada yatmakta. Bu nedenle geride bıraktığımız zaman diliminde yarınlar adına düşüncelerin dile getirildiği ve sahip olunan konum ve koşulların nasıl bir tablo ile karşı karşıya kalındığını anlatan şu tespitleri iyi okumak gerek.

Eski Alman Bakan Paul Joseph Goebbels'e sormuşlar: “İktidar nedir?” “Düşman yaratmaktır!” demiş.

Mısır’ı 68 yıl yöneten II. Ramses'e gitmişler: “En büyük piramit hangisi?” demişler. “Kibrimizdir!” demiş.

Bilge Platon'a sormuşlar: “Devlet nasıl yönetilir?” diye, -“Ya ilimle ya zulümle” demiş.

Osmanlı imparatorluğunun ikinci padişahı Orhan Gazi'ye sormuşlar; - "En büyük zulüm nedir?" - "Geciken adalettir" demiş.

Roma kökenli devlet adamı Çiçero'ya sormuşlar; - “Roma İmparatorluğu nasıl yıkıldı?” - “İşi ehline vermedik" diye yanıt vermiş.

İlk metal parayı basan Kârun'un yanına varıp; - "Zenginliğin sırrı nedir?" demişler. - "Halka avuç açmamaktır," demiş..

Osmanlı padişahı IV. Murat'a sormuşlar; -Yardıma alışana ne olur?" -"Emir almaya da alışır" diye cevap vermiş.

Rusya’nın dağılmasına neden olan Gorbaçov'a: "En büyük hatan neydi" diye sormuşlar. -"Hatayı hep karşımızda aradık" diye cevap vermiş.

Sovyet devlet adamı Stalin'e sormuşlar; - "En büyük korkunuz?" - "Sokakta yalnız başıma yürümek" diye cevaplamış.

SU DARA DÜŞÜNCEMİ ÖNEM KAZANMALI

Ülkemizin su sıkıntısı ile karşı karşıya kaldığını bilmeyen yok. Dünyada su adına sıkıntı yaşayacak ülkeler arasında yer alan ülkemizde derelerin HES’lerle kurumasından tutun israf edilen suya varıncaya kadar bugüne kadar gerekli önlemlerin alınmaması yaşanacak sıkıntının habercisi olmuştu.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk 90 yıl önce su ile ilgili söyledikleri adeta bugünler için hazırlıklı olunmasının habercisi idi. Ülke olarak boşa akıtacak suyumuz ve boşa geçirecek zamanımız olmadığının her zaman bilincinde olmak gerek.

Türkiye’de beklenen yağışların gerçeklememesi baraj doluluk oranlarını ciddi oranda düşürdü. Uzmanlar kuraklık ve su sıkıntısı uyarısı yaparken Atatürk Orman Çiftliğinde teftişte bulunan Atatürk boşa akan bir suyu görüyor ve “niçin boşa akıyor” diye sorması suyun önemini anlatan ders gibi sözlerdi. İşte bu nedenle Atatürk ileri görüşlü lider olmuştur.

HAYDİ DİYANET GÖREVE

Toplum yaşanan salgın ve ekonominin zorlukları altında ezilirken bir imam çıkıyor millete kin ve nefret duygularının artmasına neden olacak laflar ediyor.  Tokat'ın Erbaa İlçesinde cami imamı olan Ayhan Keskin, sosyal medya hesabından "Aşıyı önce CHP'lilere yapalım işe yararsa millet kurtulur, işe yaramazsa vatan kurtulur" şeklinde paylaşımda bulunuyor. Tepkiler gelince de sosyal medya hesabını kapatıyor.
Milletin içinde bulunduğu ruh halini manevi olarak destekleyecek bir imamın böyle bir yola sapmasının karşılıksız kalmaması gerekir. Üstlendiği görevin ne olduğunun farkında olmayan bu imam için Diyanet İşleri Başkanlığı’nın atacağı adım ne olacak merakla bekliyoruz.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap