SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hangisi doğru
25.05.2019
İstanbul seçimleri iptal edildi, tartışmalar aralıksız sürüyor. Herkes kafasına göre yorum yapıyor. Millet loto, toto oynamaya başladı. Bu tartışmalar arasında kaynayan söylemleri unutmamak gerek. İstanbul seçimi ile ilgili olarak iktidar partisinin genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart İstanbul seçiminde oyların çalındığına dair 'kamera' görüntüleri olduğunu iddia etmişti. AKP İstanbul adayı Binali Yıldırım ise kamera görüntülerine ilişkin haberi olmadığını söyledi.
Şimdi sormak gerek: Bunların hangisi doğru?
AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un İstanbul seçimleri ile ilgili olarak kamuoyuna açıkladığı 'örgütlü usulsüzlük' iddialarına ilişkin "Neredeyse bütünü usulsüz" sözlerinin ardından Erdoğan, "Örgütlü bazı eylemlerin yapıldığını tespit etmiş durumdayız. Belge, bilgi ve hatta ve hatta televizyon tespitleri var, kamera tespitleri var" diye konuşmuştu.
Bu söylemler üzerine YSK’nın gerekçeli kararında ne diyecek derken beklenmeye başlandı. Gelin görün ki dağ fare doğurdu, ne çalınma var ne de görüntü. Şaşırmadım dersem yalan olmaz. Çalan yok, seçimi kabul edemeyip iptal eden var olduğu ortaya çıktı.
Seçimde usulsüzlük yapıldığına dair kamera görüntüleri olduğu iktidar partisinin adayına soruldu. Cevap, “Kamera görüntülerinden haberim yok.” Hangisi doğru? Görüntü var mı, yok mu?
Bu kamera görüntüleri ve söylemini daha önce de duymuştuk. Erdoğan, Gezi olayları ile ilgili olarak Kabataş’ta başörtülü bir kadına saldırıldığını iddia etmiş, ancak daha sonra kamera görüntülerinden böyle bir olayın yaşanmadığı ortaya çıkmıştı.
İmralı’da bulunan terörist başı ile ilgili avukatlarının görüşme yasağını kim kaldırdı? İktidar. Bu adamın uzantısı parti olan HDP ile görüşmediğini söyleyen ve sonrasında görüştüğü ortaya çıkan kim? İktidar. Ben söylemiyorum, iktidar partisinin İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, AK Parti ile birçok konuda temasları olduğunu, görüştüklerini ve görüşeceklerini söylüyor.
Bu gerçeklerin gözden kaçmaması ve kimin doğru kimin yanlış konuştuğunu bilmek gerek. Bu nedenle ‘oylar çalınmadı, kamera görüntüleri yok, HDP ile görüşmeler var’, bunların aksini söyleyen iktidar partisinin söylemleri var. Bu nedenle bir kez daha sormak gerek: Hangisi doğru?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap