SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hadi o mevta oldu, sen ne oldun?
1.06.2020

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kuruluşunun altında imzası bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yönetim koltuklarında oturanların zaman zaman dile getirdikleri çirkin ifadelerle karşılaşıyoruz.

El ele horon oynamayı sakıncalı gören bu kurumun başkan yardımcısı eski Genel Kurmay Başkanı İsmail Karadayı’nın hayatını kaybetmesinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım pes dedirtti.

Ey mevta diye başladığı sözlerini “Ne kadar büyüktü dindara kinin. Hacıya, hocaya uzardı dilin. Konuşsana mevtâ, bitti mi pilin? Oksijen tüpleri yok tabutların, söyle de bir nefes versin putların” dizelerinin bulunduğu şiirle bitirmiş.

Ölüye saygıyı bile unutup ebediyete göçen bir kişinin ardından Diyanetin yöneticisinin bu tip söylemlerde bulunmasının kabul edilir ve onaylanır tarafı yok. Ne oldu, o kişinin ardından sayısız insanı da günaha sokacak sözler kullanmasına neden oldun. şimdi sen, doğru, dürüst bir Diyanet yöneticisi mi oldun? Benim itirazım Diyanetin yönetici koltuğunda oturan bir kişinin eylem ve söylemlerine olduğu da biline.

Sormak gerek bu kişiye o mevta oldu, sen onun arkasından yaptığın bu paylaşımla ne oldun? sana Atatürk’ün dinimiz ile ilgili söylediği aşağıdaki sözleri armağan ediyorum. Bak başkan yardımcısı Atatürk ne diyor;

“İntisap etmekle bahtiyar olduğumuz İslam dinini, asırlardan beri alışılmış olduğu üzere bir siyaset vasıtası mevkiinden kurtarmak ve yükseltmek elzem olduğu hakikatini müşahade ediyoruz. Mukaddes ve lahuti olan inançlarımızı ve vicdanlarımızı çapraşık ve değişken olan ve her türlü menfaat ve ihtirasların tecellisine sahne olan siyasetten ve siyasetle ilgili bütün hususlardan bir an evvel ve kesin olarak kurtarmak, milletin, dünya ve ahiret saadetinin emrettiği bir zarurettir.”

Ebediyete göçen insanların hesap vereceği makam Yüce Rabbimin katıdır. Elinize geçirdiğiniz makamlar insanlar arasında nefret tohumu ekme, yaşamını yitirenlerin arkasından konuşma yeri değil, aksine milletimize sahip olduğumuz dini doğru anlatmaktır. Düşün milletin ve dinimin yakasından artık!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap