SON DAKİKA
SON DAKİKA


Güzeldi eski Türkiye yılları
2.01.2021

Bir yılı daha geride bıraktık. 2020 yılında ülke olarak birçok felaket yaşadık, salgın, şiddet olayları depremler, orman yangınları, terör saldırılarının yanı sıra hayatını kaybeden sevdiklerimiz millet olarak bizi derinden üzdü.


Siyaset sahnesinde ise öyle sözler duyduk ki hepimiz sarsıldık. İktidar ve muhalefet birbirlerine ağıza alınmayacak sözlerle saldırdılar. Millet umut bağladığı siyaset sahnesinin fertlerinden dertlerine çözüm beklerken yaşanan kavgalar hayal kırıklığı yarattı.


Birçok alanda yaşanan sıkıntıların çözüm bulması adına bir masanın etrafında toplanamayan siyaset sahnesinin aktörlerine bu fotoğraf ile birlikte ülkemizde eski yılların güzelliğini hatırlatmak isterim.


Başbakan ve ana muhalefet liderinin kol kola gerebileceğinin mümkün olduğu ülkemizde siyasette yaşanan ve her geçen gün artan kutuplaşmalar ve ötekileştirmeler sonrası millet olarak adeta senden, bizden, ondan gibi yakıştırmalarla karşı karşıya kaldık.


Ülke ve millet olarak sorunların çözüm kaynağı olan TBMM’de yaşanan mahalle kavgalarına taş çıkartan görüntülerin yaşanmasına neden olanlar 1966 yılında Başbakan Süleyman Demirel ile ana muhalefet lideri Erdal İnönü’nün Anıtkabir’in merdivenlerinden inerken çekilen bu fotoğrafı bugünün siyasetçilerinin iyi analiz etmesi en büyük dileğimdir.


Kutuplaşmanın baş gösterdiği siyasi hoşgörüden her geçen gün uzaklaşılan ülkemizde, geçmiş yıllarda siyasiler arasında yaşanan bu dayanışma geçmiş yıllarda siyasetin farklı ve güzel olduğunun adeta göstergesi bu fotoğraf.


Nezaket, centilmenlik, saygı ve sevginin her geçen gün kaybolmaya yüz tuttuğu siyaset halkı doğrudan etkileyerek her gün derinleşen ayrışmaya sürüklediği tabloya bakıp geçmiş ile değerlendirdiğinde bu fotoğraf Türkiye’de siyasetin farklı olduğunu anlatmakta.


Türk siyasetinin bir dönemine damga vuran Süleyman Demirel ile İsmet İnönü’nün Anıtkabir’deki kol kola fotoğrafı Türkiye'de siyasetin farklı olduğu kadar, güzel olduğunun da adeta bir göstergesi gibi.


Söz konusu fotoğraf 10 Kasım 1966'da Anıtkabir'de çekilmiş. O dönem Demirel Başbakan, İsmet İnönü ise ana muhalefet lideriydi. Fotoğraf ile ilgili İsmet Paşa, ünlü “Defterler”ine aynen şunları yazmıştır: “10 Kasım 1966 Perşembe: Anıtkabir-Merdivenden inerken Demirel ile yan yana.


Bugün siyasi partilerin birbirleri ile olan diyalogları çerçevesinde bu fotoğrafa baktıktan sonra ülkemizde siyaset nerelere gelmiş diyor insan. Yeni yılda siyaset sahnesinin aktörlerini ülke ve millet olarak beklentilerin karşılık bulması adına kol kola girerek bu güzel günleri yaşatmasını diliyorum.


Yeni yılın ülke ve millet olarak güzel günler yaşayacağımız bir yıl olması dileğiyle; herkese sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.


© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap