SON DAKİKA
SON DAKİKA


Göçmenler geldi
18.04.2020

Benim güzel ülkem bu zorlukları da aşacak, yarınlarımız bu günden çok daha güzel olacak inancı ile salgına karşı gösterilen mücadelenin daha fazla önlemlerle sürdürülmesi gerekir. ‘Evde kalın’ diye hep birlikte feryat ediyoruz. Ne olur Allah aşkına evde kalın, içinizde biraz insan, vatan, millet sevgisi var ise bunu yerine getirin. Bunca zorluğun üstesinden gelinmesi için mücadele ediliyor ama Gaziantep’ten gelen haber bu mücadeleye gölge düşürdü. Aralarında kadın ve çocukların bulunduğu sayısız Suriyeli ülkemize giriş yapmış. Oldu mu bu Allah aşkına? Sarıkamış Sınır Kapısı’ndan gece yarısı operasyonu ile Suriyelilerin ülkemize girişi gerçekleştiriliyor. Bir taraftan mücadele ediyoruz, evinizde kalın diyoruz, diğer taraftan mültecileri kabul ediyoruz. Bunun kabul edilir olmasını beklemek mümkün değil. Virüs sarmış etrafımızı. Endişe, korku, panik gibi duyguları millet yaşarken ülkemize kabul edilen göçmenlerin kabulünün zamanı mı? Sayıları belli olmayan mültecilerin Nizip dolaylarına yönlendirildikleri söyleniyor.

Mülteci kabulüne sadece bölge halkı tepki göstermiyor, herkes tepki gösteriyor. Allah aşkına aklımızla dalga geçmeyin ne olur. Her vatandaş yarın için endişe duyguları taşıyarak başını yastığa koyarken nereden çıktı bu göçmen kabulü anlamak mümkün değil. Dünya Sağlık Örgütü Türkiye’de virüs salgınının artığına dikkat çekerken, önlem adına askere evlatlarımızı almıyor, terhis olanları evlerine göndermiyorsun, diğer taraftan cezaevlerini boşaltıyorsun, göçmenleri ülkemize kabul ediyorsun, bu yaman çelişki değil de nedir? Bunlar yaşanırken elin oğlu liste yayınlıyor, bizi en güvenilir ülkeler sırasında 40 ülkenin arasında 36. sıraya koyuyor. Ekonomi ve sağlık sektörünün gücü baz alınarak yapılan bu değerlendirmede İsrail, Almanya ve Güney Kore ilk üçü paylaşmış. Umman, Slovakya ve Litvanya’nın önünde bizi tutan el oğlunun ölüm oranlarının tavan yaptığı ülkeleri ülkemizin önüne koyması ise dikkatlerden kaçmadı. Bu yaman çelişkiler yaşanırken, elin oğlu da böyle bir değerlendirme yapıp ülkemizin verdiği mücadeleye gölge düşürmek için her türlü manipülasyonu yapmaktan da geri kalmaz. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap