SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırsatçılarda vicdan yok mu?
9.05.2020

Yoğun gündem yaşıyoruz, salgının yanı sıra çeşitli gelişmeler yaşanıyor, bunlar gözden kaçıyor. Altın ve doların fiyatı aldı başını gidiyor, yükselişleri önlenemiyor, gözler Merkez Bankası’nı arıyor. Bu arada millete kredi vermekte imtina eden özel bankalar ile ilgili şöyle okkalı bir yaptırım geldiğini de göremiyoruz.

Diğer taraftan salgın olayını fırsatçılığa çeviren bazı marketlere soruşturma açıldı. Kimler yok ki bu isimler arasında. Kapılarını aşındırdığımız bu marketlerin bu yola sapmasının adını varın siz koyun. Tam tamına 29 firma yer alıyor ve marketler zinciri olanlar da var. Ne diyelim, sizde hiç vicdan yok mu?

SANATIN ÖZGÜRLÜĞÜ

Diğer taraftan gelen iddialar arasında öyle bir gelişme yaşandığı dile getiriliyor ki, yahu başka işiniz yok mu, sıra Devlet Opera ve Balesi, Devlet Tiyatroları, Devlet Senfoni Orkestraları, Devlet Halk Dansları Topluluğu, Devlet Çok sesli Korosu olmak üzere toplam 52 sanat kurumunun kapatılması için tasarı hazırlıyorsunuz.

Bir ülkenin sanat damarlarını kurutmak için her türlü adımları atmaktan vazgeçin artık. Bunları kapatacağınıza yığınla tarikat, cemaat var, onları bir denetleyin de göreyim sizi. Yapılacak o kadar iş varken gelip kültür ve sanat kurumlarını kapatma hazırlığına soyunmak sizlere bir şey kazandırmaz bilesiniz.

Basın özgür değil, bırakın bari sanat özgür olsun arkadaş. Baskıcı bir role bürünmenin anlamı yok. Şunu söyleyeyim, bakın millet burnundan soluyor, gelin oynamayın kültür ve sanatın ayarları ile.

Söylenilene bakılırsa 52 sayfalık tasarının Meclis’e gelmesi an meselesi imiş. Dedim yine diyorum, cumhuriyetin kazanımları olan bu kurumları kapatma düşüncesi inanın size kazanım sağlamaz. Şunu hiç kimse unutmasın ki kaybedilen cumhuriyetin kazanımları gün gelecek geri alınacaktır. Kim alacak derseniz millet derim. Çünkü yüce Türk milleti cumhuriyeti rejiminin sarsılmaz teminatıdır bilesiniz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap