SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fındıklı halkından Başkan'a destek
20.08.2019
Hep söyledim ve yazdım, ülkemde Atatürk isminden rahatsız olanların karın ağrıları hiç bitmeyecek. Onun eserlerine, heykellerine, ismine yönelik saldırıların ardı arkası kesilmeyecek. Bu kişilere karşı dikkatli olunması, yaptıklarının ve yapacaklarının iyi takip edilmesi gerektiğini söyledim.

Rize Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu’nun belediye meclisi kararı ile Atatürk ismini parka vermesi tartışma konusu oldu, konu mahkemeye taşındı. Neymiş efendim parkın adı millet bahçesi imiş, Atatürk ismini bu parka nasıl verirsin! 
Bu konuda ilçe sakinleri ile yaptığımız konuşmalarda bakın neler dile getirdiler: “Bırakın bakalım mahkeme ne diyecek. Bu konuda karar verenleri etki altına almak, algı yaratmak için her yol denenmeye başlandı.
Atatürk ismi milleti kutuplaştırmaz, çatıştırmaz, aksine birliğin, bütünlüğün teminatıdır. Çünkü o, siyaset üstü bir liderdir. Bir ülkenin yoktan var olması için milletiyle birlikte mücadele eden Atatürk’ün adı rahatsız etmesin sizi bu kadar. Oturduğunuz koltuklar, uğrunda canımızı vereceğimiz vatanda ve gururla dalgalanan şanlı bayrağımızın altında bugün her türlü baskıya rağmen yaşıyorsak bunun Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde olduğunu unutmamak ve vefasızlık yapmamak gerek." Vatandaşlar, “Kutuplaştırma Atatürk isminde olmaz, milletin illet, zillet, Rum, Pontus, Sisi diyerek ortadan ikiye bölünmeye çalışılmasıdır kutuplaştırma. Geride kalan sürede Atatürk’ün ismini silenler, T.C’yi kaldıranlar, onun heykeline saldırıp aşağılık söylemlerde ve yakıştırmalarda bulunanlar ne çabuk unutuldu” sözleri ile de göndermede bulundular.

Fındıklı halkı, parkın ismi ile ilgili ülke gündemine gelinmesinden rahatsız olmadıklarını, aksine yaşananların millet tarafından bilinmesinden yana olduklarını dile getirerek, “Her şeye rağmen dünyanın en saygın milleti olan ülkemin vatandaşı bu tip ayrıştırmalara kanmadı, çatışmaya sürüklenmedi, kutuplaşmadı, aksine tek yumruk oldu. Atatürk’ün ülkesi ve milleti için yaptıklarını iyi okuyup, bıraktığı eserlere sahip çıkmak ve saygılı olmak gerek. 
Şunu hiçbir zaman unutmayın, dünya döndükçe şanlı bayrağımız özgürce dalgalanacak, Türkiye Cumhuriyeti bir anlayışın emrine teslim edilmeyecek, Atatürk ve silah arkadaşlarını unutturmak adına atılan adımlar karşılık bulamayacaktır. Millet Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını gönüllerinde yaşatacak, onların bıraktığı vatana, rejime ve eserlere sahip çıkmaya devam edecektir” sözleri ile belediye başkanına destek vererek yaşananlara yorum getirdi.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap