SON DAKİKA
SON DAKİKA


Evlat Dedi Mi Yüreğin Çırpınışı Değişirdi
1.05.2024

“Başkanım…” sözü ile başlayan buluşmamızın ardından gazetemizin sahibi olarak süren yıllarda çok ama çok anı biriktirdik. Bilge adam Başkanım Mehmet Ali Yılmaz’ın yaktığı meşalenin ışığında yürüdük. O, hayata bakış açımızı her alanda değiştiren, fikirleri ile bize hep yol gösterip büyük hedeflere odaklanmamızı sağlayan liderimizdi. O, yaşanan her gelişmeyi sadece Trabzon, Türkiye ile kısıtlı olarak değil dünyadaki tüm gelişmelere bakarak değerlendirmemizi öğütleyip ufkumuzu açarak yol gösterendi.

Ömrü boyunca sayısız gencin eğitiminden, iş dünyasında sayısız insanın hayatına dokunup onların geleceğini kurtarmalarına koşulsuz destek veren biri olarak taht kurduğu gönülleri saymakla bitirmek mümkün olabilir mi? Yüreğinde kopan fırtınaları dindirip, hayatla mücadelesini ve azmini yitirmeden son nefesine kadar herkese kol kanat germekten hiç ama hiç imtina etmemiştir.

Gönül adamı olmak her babayiğidin harcı değildir. Gönül adamlığının Başkanım Mehmet Ali Yılmaz’a yakıştığı kadar kimseye yakışmadığını söylemek isterim. Tuttuğu eli bırakmayan, hayatına giren insanları uzakta da olsa her alanda takip edip onların karşılaştıkları zorlukları aşmalarına attığı adımlarla her daim destek olmuştur. Bu anlamda hep şunu derdi, “Bilmesine gerek yok evlat, yeter ki ailesine, milletine, ülkesine faydalı adam olsun, bu insanların sayısının çoğalmasına ihtiyaç var.” İşte bu nedenle sayısız insan onun şemsiyesinin altında yürümüştür.

Affedici olmuştur. Kin tutmayan, mangal gibi yüreğinde kendisine yapılan haksızlıkları, saygısızlıkları, vefasızlıkları taşıdığı sevgi havuzunda öğütüp darmadağın etmiştir. Yiğit adamdı. Lafla değil, taşıdığı kimlik ve kişilikle her alanda ağırlığını hissettirip önder oldu. Doğduğu toprakları unutmayan memleket ve Türkiye sevdalısı olarak yüreklere adını yazdırdı.

Birçok kişi onun spor ve siyaset dünyasında altına imza attığı ilkleri anlattı. Bundan sonraki süreçte de anlatmaya devam edecekler. Bir değeri kaybetmenin acısını zaman geçtikçe daha çok anlayacağız. Onu her anmada yaşanacak sancının tarifi ise imkansız olacaktır şüphesiz.

İnsanı kucaklamak için yana açtığı iki kolunun arasına o kadar çok kişi sığdırdı ki, o kişiler onun kudretinin ve sevgisinin yarattığı duyguyu artık yaşamayacak. İşte bu nedenle yaşanan sancının tarifi olmayacak.

“Evlat” diye söze başladı mı inanın insanın yüreğinin çarpmasını bile değiştirdiği gibi moral ve yaşam gücünü arttırırdı. Çünkü baba idi. Baba olmanın yansıttığı sevgiyi karşılıksız sunardı insana. Vakur duruşu, babacan söylemleri ile insanın adeta yeniden ayağa kalkmasına vesile olurdu.

Hayatın akışında yaşanan gelişmelere karşı yaptığı tespitler hep doğru çıkmıştır. Olaylar sonrası yaşanacakları öngörüsü ile tespit etmesi bizlerin hayatının değişmesinde de etken olmuştur. Bu nedenle bugünden sonra Başkanım Mehmet Ali Yılmaz’ın yokluğunu inanın daha çok hissedeceğiz.

Başkanım, Atatürk’e, Türk bayrağına, vatanımıza, Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyetine karşı yapılan saygısızlıkları hiç affetmezdi. Onlar kırmızı çizgisi idi. Bu değerlerimize dil uzatanların yaptıkları ihanetlerin cezasız kalmamasını hep isterdi.

Rahat uyu Başkanım, seni unutmayacağız, öğüdün olan Atatürk’e, Türk bayrağına, Türk vatanına, Türk milletine, Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmaya devam edeceğiz ve bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aldığımız her nefeste sana layık olmaya devam edeceğiz.

Bu vesile ile bir kez daha Başkanımı rahmetle anıyor, mekanının cennet olmasını diliyorum. Saygıdeğer eşine, evlatlarına ve ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap