SON DAKİKA
SON DAKİKA


Esaslı bir dil değişikliğine gidilmeli
21.04.2020

Hep söyledik, yazdık dedik ki iktidar partisinin kullandığı dil milleti bölüyor, ötekileştiriyor. Bu söylemlerle gönüllere girilmez diye defalarca uyarılar yaptık, sonunda AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan bu gerçeği fark etti.

Turan, partide esaslı bir dil değişikliği olması gerektiğini savunarak, aksi halde kendilerini zor günlerin beklediğini ima eden ifadeler kullandı. Turan’ın cesaretli bu söylemi parti içerisinde herkes tarafından dikkate alınır umarım.

Bağrına, çağıran, hakaret eden, aşağılayan, küçümseyen, iteleyen, öteleyen siyaset dilinin tarih boyunca kimseye kazanım sağlamadığını millet çok iyi biliyor. Bir tarafta gönülleri kazanacağız diyeceksiniz, diğer taraftan muhalefete her türlü ithamda bulunacaksın, sonrasında da o milletin sizi tercih etmesini bekleyeceksiniz, böyle bir bekleyişte hiç karşılık bulmamıştır.

AK Parti’de esaslı bir değişikliği olmasını söyleyen Turan’ın bu sözleri tam isabet olmuş. Muhalefet eden, söz söyleyen, yazan, konuşanların lafla dövülmesi için kullanılan dil ve üslup son dönemlerde iyice rencide edici ve yaralayıcı boyutlara ulaşmıştı.

Bunlara söylerken, sadece AK Parti’mi bu anlamda değişiklik yapmalı, elbette muhalefette kendine çeki düzen vermeli. Ülkenin cumhurbaşkanına, bakanına yada milletvekiline karşı kullanılan üslubu onlarda değiştirmeli.

Ülkemde AK Parti’yi seviyor diye hiç kimse aşağılanmamalı, muhalefeti seviyor diyede hiç kimse aşağılanmamalı. Her birey hür düşüncesi ile siyaset sahnesinde beğendiğini tercih edecek kadar özgürdür.

Turan’ın dediği gibi siyaset dilinde argo, yada hakarete varan söylemleri dile getirenleri gerçekten güzel günler beklememekte.  Fazla derinlere gitmeden, merhum Süleyman Demirel’i, Bülent Ecevit’i, Erdal İnönü’yü, Necmettin Erbakan’ı ve Alpaslan Türkeş’in söylemlerini bugünün siyasetçilerinin okumalarını tavsiye ederim.

Demirel, Ecevit, Erbakan, İnönü, Türkeş’in asırlar geçse de unutulmaz olacaklarının ardında yatan, bir masanın etrafında buluşacak kadar asil, fikirlerini uygarca tartışabilecek kadar olgun olmalarıdır. Dilerim Turan’ın partisi için söylediği bu sözler bütün partiler için geçerli olur.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap